Maren Lundby din Norvegia rămâne lider în clasamentul general al Cupei Mondiale feminine la sărituri cu schiurile, după cele două etape găzduite în acest weekend de Complexul Olimpic de la Râşnov.

    Norvegianca a câştigat întrecerea de duminică, cu sărituri de 96,5, respectiv 96 de metri, cumulând astfel 259 de puncte.

      Pe podiumul zilei au mai fost austriecele Eva Pinkeling şi Chiara Holzl, acesta fiind, de altfel şi clasamentul general la vârf, după etapele de pe Valea Cărbunării.

   Aceasta din urmă câştigase etapa de sâmbătă, reuşind sărituri de 89, respectiv 99 de metri şi cumulând un total de 247,6 puncte. Cu acest rezultat sportiva din Austria reuşise să urce, pentru o zi, pe prima poziţie a ierarhiei generale. Podiumul zilei de sâmbătă (25 ianuarie 2020) a fost completat de Katharina Althaus (Germania) şi Eva Pinkeling (Austria).

     
    O ediţie record

    „A fost o ediţie cu record al numărului de ţări participante, şi anume 16. De asemenea, ne-am bucurat sa avem un număr mare de spectatori, în ambele zile de concurs, aspect la care a contribuit şi vremea foarte plăcută. Oaspeţii noştri au fost mulţumiţi, oficialii FIS ne-au dat, din nou, notă bună, iar noi suntem pregătiţi pentru provocarea de luna viitoare, când vom găzdui în premieră Cupa Mondială la masculin”, a declarat primarul Râşnovului, Liviu Butnariu, preşedinte al Comitetului de Organizare.


     Dana Haralambie, o descalificare şi un loc 28

    Din păcate, ţara noastră nu a avut nicio reprezentată în concursul de sâmbătă, după ce Dana Haralambie a fost descalificată, iar Diana Trâmbiţaş nu a obţinut calificarea.

    Haralambie a „recuperat teren” duminică, reuşind să se claseze pe locul 28, cu sărituri de 81, respectiv 84,5 metri (192,4 puncte). Săceleanca este pe locul 36 la general, cu 11 puncte.