Sari la conținut

Marea Unire, privită prin ochi de copil, la Şcoala Profesională Specială Codlea

marea-unire-privita-prin-ochi-de-copil-la-scoala-profesionala-speciala-codlea

Înainte de minivacanţă, elevii de la Şcoala Profesională Specială Codlea şi-au reamintit despre importanţa Unirii de la 1918, când la Marea Adunare Naţională de la Alba-Iulia din 1 Decembrie 1918, 1.228 de delegaţi şi peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile ţării au decis unirea tuturor românilor din Transilvania cu România, înfăptuindu-se astfel, visul de veacuri al românilor.

Pornind de la premisa că educaţia copiilor înseamnă, pe lângă activităţile intructiv-educative desfăşurate în timpul orelor de curs şi modelarea de caractere, cadrele didactice de la Şcoala Profesională Specială Codlea au desfăşurat cu elevii claselor IX-XII, activităţi extracurriculare (desene, poezii şi cântece patriotice, pliante) pe parcursul ultimei săptămâni din luna noiembrie, despre cunoasterea importanţei Marii Uniri.

Este de datoria fiecărui român să îşi amintească de momentul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 şi totodată să înţeleagă importanţa acestui eveniment. Ziua Naţională a României, aniversată în data de 1 Decembrie, reprezintă momentul solemn de readucere în memoria colectivă a luptei de veacuri a românilor pentru unitatea şi integritatea naţională.


    Proiectul educaţional „1 Decembrie- Ziua tuturor românilor”, aflat anul acesta la ediţia a II-a, (prin care s-a dorit să se sublinieze ,,Ziua Națională a României” printr-o serie de activități desfășurate pe parcursul a doua săptămâni prin activități plăcute și accesibile elevilor), coordonat de prof. Urs Simona, sub îndrumarea dnei. director prof. Grecu Claudia şi cu colaborarea prof. Lungoci Maria-Valentina şi Vîrlan Loredana s-a încheiat la Codlea pe 29 noiembrie 2017, reuşind să îşi atingă scopul de a consolida cunoştinţele despre marele eveniment , cât şi de a conştientiza importanţa acestuia.

Iar elevii direct implicaţi au ales un mod inedit de a sărbători în avans Ziua Naţională a României: îmbrăcați în frumoase costume populare, au interpretat imnul naţional şi alte cântece patriotice pe coridoarele şi în atelierele şcolare, reuşind astfel să implice tot colectivul de elevi şi de profesori, toată şcoala răsunând pe versurile „Deşteptă-te, române!”.

Comentarii

Ultimă oră