Sari la conținut

„Marea Unire”, expoziție de fotografie istorică la Casa Sfatului

marea-unire-expozitie-de-fotografie-istorica-la-casa-sfatului

Muzeul Județean de Istorie Brașov continuă seria evenimentelor dedicate Centenarului României Mari cu expoziția de fotografie istorică „Marea Unire” - „De la victoria în Primul Război Mondial la încoronarea suveranilor României Mari”.

După expoziția „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești”, deschisă împreună cu Asociația Forums pe 18 ianuarie 2018, în Piața Sfatului, începând din 16 februarie 2018, la etajul Casei Sfatului este prezentată expoziția itinerată de la Muzeul Național Cotroceni, „Marea Unire”. Sunt prezentate prin fotografii momente și personalități importante „De la victoria în Primul Război Mondial la încoronarea suveranilor României Mari.

Expoziția de fotografii istorice este concepută astfel încât să scoată în evidență evenimentele prin care a fost celebrată Marea Unire în 1918 și 1922, prezentând atât personalitățile istorice, cât și momentele care au definit-o. În centrul acestei expoziţii se află manifestările desfăşurate în Bucureşti, Capitala României Moderne eliberate de sub ocupaţia germană şi în Alba Iulia, Capitala simbolică a României Mari.

Fotografiile incluse în expoziţie au fost selectate din fondul documentar deţinut de Muzeul Naţional Cotroceni, fiind realizate de fotografi celebri din a doua jumătate a sec. al XIX lea – prima jumătate a sec. XX.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 16 februarie 2018, de la ora 15.00, la Casa Sfatului (la Muzeul Județean de Istorie Brașov).

La eveniment vor fi prezente oficialități ale comunității locale brașovene, dar și Liviu Jicman, Directorul General al Muzeului Național Cotroceni, Ștefania Dinu, Directorul Adjunct al Muzeului Național Cotroceni și Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov.

Comentarii

Ultimă oră