Sari la conținut
mansardarea-blocurilor-o-teapa-imobiliara

Unii dezvoltatori obțin aprobări pentru mansardare, dar ridică încă un etaj și apoi adaugă mansarda. Alții nici nu se obosesc cu aprobările, doar fac supraetajarea. Există două tipuri de matrapazlâcuri la care apelează constructorii. În primul rând, firma nu face nicio expertiză a clădirii şi trece direct la mansardare.
O altă metodă de „ţepuire” prespune obţinerea tuturor aprobărilor necesare pentru mansardare, dar în loc ridică încă un etaj şi apoi mansarda. O astfel de situaţie a fost în cazul apartamentelor High View Residence din Braşov. Inte­resant este și modul în care s-a obținut aprobare de la Primăria Brașov, instituție unde scandalul privind acordarea unor autorizații dubioase și implicarea în afa­ceri imobiliare cu țepari imibiliari sunt de notorietate, scrie evz.ro.
Spre exemplu, în cadrul acestui proiect, pe Aleea Lăcrămioarelor, bloc M1, s-au ridicat duplexuri. „Atunci când ni s-a schimbat ţeava în baie, am fost inundată. După ce au terminat, când s-au mutat locatarii şi au dat drumul la baie şi la toaletă, a curs apa şi resturile pe pereţii mei”, a reclamat Georgeta Crăciun.
În urma plângerilor la Protecţia Consumatorului, Parchete şi Inspectoratul de Construcţii, Claudia Vrânceanu, cea care a administrat proiectele High View Residence din Braşov şi Sibiu, este cercetează pentru înşelăciune a peste 140 de familii cumpărătoare ale apartamentelor. Potrivit evz.ro, prejudiciul este de patru milioane de euro.

Comentarii

Ultimă oră