Sari la conținut
mai-putini-bani-la-primaria-brasov

Președintele comisiei de buget-finanțe a Consiliului Local, Cătălin Leonte (PSD) a anunțat că, în contextul în care nu s-au majorat taxele și impozitele locale, există  un deficit la buget.

„Este o presiune de 50 de milioane de lei pentru bugetul de anul viitor (n.r. 2013), ca urmare a creșterii salariilor bugetarilor, ale celor din Educație, dar și ca urmare a faptului că Brașovul trebuie să înceapă să plătească creditele contractate în urmă cu 60 de luni, expirând perioada de grație. De asemenea, Primăria a finalizat unele lucrări de investiții, dar nu a primit banii de la UE și de la bugetul de stat, ca urmare a blocării finanțării în cazul unora dinter programele europene“, spune Leonte.
Acesta a precizat că în suma de 50 de milioane de lei nu intră și cei 5 milioane de euro în cazul procesului pierdut de Primăria Brașov în dosarul privind terenul de la Grădina Zoologică. În acest context, Leonte s-a întâlnit cu directorii economici ai  instituțiilor, societăților și regiilor finanțate de la bugetul local și le-a cerut să întocmească bugete realiste pentru anul viitor, pentru că nu se va merge pe bugete previzionate, ci pe cele executate și nu vor fi acordate orice finanțări. Mai mult, Leonte spune că trebuie eficientizate societățile care merg pe pierdere și a solicitat managerilor să vină cu planuri de redresare a activității economice. Mai mult, el spune că va cere Consiliului Local să se stabilească foarte clar indicatorii de performanță în cazul acestor manageri, care încasează salarii uriașe, dar societățile sau regiile pe ca-re le conduc au pierderi foarte mari…

Comentarii

Ultimă oră