Sari la conținut

Mai puţin întâlnit: tablouri cu foiţe de argint şi aur (Galerie FOTO)

mai-putin-intalnit-tablouri-cu-foite-de-argint-si-aur-galerie-foto

Arta prinde contur la Braşov prin creaţii care mai de care mai fanteziste. În cazul de faţă, este vorba despre tablouri cu foiţe de argint şi aur realizate de o braşoveancă. După cum ne spune chiar Adnana Cuţulab, „tehnica creării lucrărilor inedite este una migăloasă, care necesită atenţie şi multă răbdare”, chiar recunoscând faptul că a descoperit, de curând, secretele acestui gen de artă. Cu toate acestea, femeia face de cel puţin 25 de ani obiecte şi decoraţiuni hand-made. Cu răbdare şi pricepere au luat naştere mii de obiecte unicat, având la bază doar... inspiraţia artistei. Artizana braşoveană este cea care ne introduce în lumea artei, prin realizarea tablourilor cu foiţe de argint şi de aur. A învăţat tehnicile, după ce a urmat câteva cursuri de specialiate la Braşov, care i-au deschis drumul spre reuşită. Creează mai mult tablouri abstracte şi moderniste şi spune că ideile îi vin pur şi simplu, fără să depună eforturi şi totul este în funcţie de starea de spirit. „Foiţele de argint sunt cumpărate de la magazine de specialiate. Ele dau o eleganţă tabloului. Tehnica realizării lor este migăloasă şi trebuie foarte mare atenţie pentru că foiţele sunt subţiri şi se pot rupe. Ca să faci un tablou cu foiţe de argint trebuie, mai întâi să desenezi cu creionul, apoi să stabileşti zonele pe care vei aplica foiţa. Pe acele zone, bine delimitate, se aplică un adeziv special şi după aceea se retuşează prin pictură. Se folosesc multe nuanţe, în funcţie de desen”, a povestit Adnana Cuţulab.

  • Economistă, dar şi artistă

Deşi de profesie economistă, braşoveanca este de părere că meseria de bază se îmbină foarte bine cu cea de artist. Asta pentru că atunci când ajunge acasă se relaxează cufundându-se în actul creativ, fapt ce îi oferă mulţumire şi linişte sufletească. „Unul dintre tablourile dragi mie este cel ce reprezintă un cal. Am lucrat la el câteva săptămâni, dar a ieşit aşa cum mi-am dorit. După ce termin de pictat, tablourile trebuie date cu un lac special, care să le protejeze”, a completat femeia.

Zilele acestea, artista se pregăteşte pentru a întâmpina cum se cuvine primăvara. Vrea să realizeze mărţişoare spectaculoase, folosind materiale, despre care nu vrea să vorbească, pentru a face o surpriză plăcută braşovenilor. „Tot ce fac eu, fac din suflet şi cu multă pasiune, ca să mai ies din cotidian. Aşa îmi umplu timpul într-un mod plăcut. Simt plăcere şi destindere şi întotdeauna încerc să fac lucruri noi, cu materiale noi, care îmi stimulează creativitatea”, a încheiat artista.

Comentarii

Ultimă oră