Sari la conținut
mai-putin-de-o-saptamana-pana-la-bikeathon

Pe 9 iunie 2018 în fața Cetății Făgăraș se va da startul celei de-a cincea ediții a concursului caritabil de ciclism ”Bikeathon Țara Făgărașului”. 708 bicicliști vor pedala pentru cele 16 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, adunând astfel fondurile necesare pentru ca aceste proiecte să poată prindă viață.

Bikeathon Țara Făgărașului este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Sistemul de funcționare este următorul: organizaţiile și grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi bicicliștii aleg cauza pentru care se implică, iar susţinătorii donează pentru favorițiilor.

Până acum, evenimentul a finanțat 52 de proiecte, cu peste 175.000 lei și a adus laolaltă 1.783de bicicliști. Anul acesta, peste 200 de susținători au ales să contribuie financiar la Bikeathon, astfel încât proiectele propuse de comunitatea din Țara Făgărașului să poată fi realizate.

Donații se mai pot face până pe 30 iunie 2018.

Copiii de peste 4 ani și adulții vor pedala în cursa pe care au ales-o, toate având startul în aceeași zi din fața Cetății Făgăraș:

-        Cursa pentru copii între 4 și 6 ani - 1 tur de Cetate

-        Cursa pentru copii între 7 și 9 ani - 2 tururi de Cetate

-        Cursa pentru copii între 10 și 13 ani - 3 tururi de Cetate

-        Cursa populara - aproximativ 10 kilometri

-        Cursa populară - aproximativ 4 kilometri, pentru participanții în scaun rulant sau handbike

-        Cursa de 22 kilometri

-        Cursa de 46 kilometri

-        Cursa de 70 kilometri

În plus, anul acesta Bikeathon a depășit granițele țării! Românii din diaspora s-au mobilizat și au reușit să organizeze 2 curse, simultan cu cele desfășurate la Făgăraș.

O echipă este alcătuită din aproximativ 18 români din Ingolstadt, Germania, iar cea de-a doua echipă este formată din copii români ce vor pedala la Londra, în Marea Britanie. Ambele echipe românești din diaspora au ales să susțină proiectul „Aproape de copii – mobilier nou pentru Pediatrie”.

Bicicliștii și-au ales unul din cele 16 proiecte înscrise pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători (donatori) care împărtășesc aceeași dorință.

Perioada de înscriere a bicicliștilor s-a încheiat pe 31 mai 2018, iar susținătorii (donatorii) care susţin biciclistul sau cauza preferată au timp până pe 30 iunie 2018 să mai facă donații.

Toate cursele vor începe din fața Cetății Făgăraș, monument istoric din secolul al XIV-lea, iar pentru buna desfășurare a evenimentului vor contribui160 de voluntari. Bicicliștii își pot descărca programul zilei de 9 iunie, precum și hărțile unde vor găsi punctele de control și de hidratare de pe site-ul www.bikeathon.fundatiactf.ro/ziua-evenimentului/.

Kiturile de participare se pot ridica de la sediul Fundației Comunitare Țara Făgărașului din Bulevardul Unirii nr. 1C, Făgăraș, în zilele de joi și vineri, 7 și 8 iunie, între orele 12 și 17.

Doar bicicliștii care nu sunt din localitate, își vor putea ridica kiturile în ziua concursului la standul special amenajat din fața Cetății. Tot acolo se mai pot face înscrieri pentru bicicliști.

Comentarii

Ultimă oră