Sari la conținut

Mai multe tuneluri din regionala Braşov vor fi modernizate

CFR SA a semnat vineri opt contracte cu o valoare totală de 215,7 milioane euro pentru modernizarea a cinci gări, construirea tronsonului Vinţu de Jos - Coşlariu şi lucrări la cinci tuneluri, proiecte finanţate din fonduri europene nerambusabile, potrivit mediafax.ro

Două contracte au fost semnate cu asocierea Swietelsky - Sopmet -  Dafora pentru modernizarea a cinci tuneluri din regionalele Braşov şi  Timişoara. Valoarea cumulată celor două contracte este 4,9 milioane  euro.

Un alt contract, de 176,18 milioane euro, se referă la modernizarea tronsonului Vinţu de Jos - Coşlariu, (35,4 kilometri) din judeţul Alba, care a fost semnat cu firma italiană Impressa Pizzarotti. Contractul are o durată de execuţie este doi ani şi jumătate, la care se adaugă doi ani de garanţie. Termenul de finalizare este anul 2014, scrie Mediafax.

Ultimile cinci contracte au fost semnate pentru modernizarea gărilor din Brăila (Arcada Company - Leonhard Weiss - Isaft Litoral - 7,6 miloane euro), Piatra Neamţ (Confer Group - Wiebe România - Radaria - 4,7 miliioane euro), Sf. Gheorghe (Confer Group - Wiebe România - Radaria - 5,97 milioane euro), Vaslui (Arcada Company - Leonhard Weiss - Isaft Litoral - 5,05 milioane euro) şi Piteşti (Unicon - Leonhard Weiss - 11,31 miliioane euro).

Toate contractele pentru gări au o durată de execuţie a lucrărilor de un an si şionci luni, mai puţin staţia din Piteşti, care are un termen de doi ani şi două luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Perioada de garanţie pentru lucrări este de doi ani. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră