Sari la conținut

Mai multe primării din judeţ şi Casa Sfatului, luminate roz în 1 octombrie

mai-multe-primarii-din-judet-si-casa-sfatului-luminate-roz-in-1-octombrie

În seara care urmează o parte dintre instituțiile emblemă ale judetului nostru vor oferi un spectacol impresionant! Mai multe primării din judeţ şi Casa Sfatului din Brașov vor fi iluminate roz în seara de 1 octombrie.


    Acţiunea este organizată cu ocazia Zilei internaţionale a luptei împotriva cancerului de sân.


   Data de 1 octombrie este ziua în care peste tot în lume clădirile sunt luminate în roz, pentru a duce cât mai departe mesajul ce întăreşte importanţa sănătăţii oricărei femei.


   Pentru a marca această zi se vor ilumina în roz clădiri simbol din Braşov şi din judeţ, respectiv Casa Sfatului şi sediile primăriilor Braşov, Victoria, Râşnov, Predeal, Codlea şi Făgăraş.


  Actiunea vrea să atragă atenția asupra importanței prevenției și depistării la timp a acestei boli nemiloase! „Împreună putem ajuta femeile în lupta împotriva cancerului de sân!” consideră inițiatorii acțiunii de la noi din județ.


  Așa că brașovenii primesc o invitație să fie prezenți, începând cu ora 20.00, în Piaţa Sfatului din Braşov. Totul, pentru a le reaminti femeilor că, printr-un control medical făcut la timp, această cumplită maladie poate fi descoperită şi învinsă.


  Ziua luptei împotriva cancerului de sân este marcată anual, începând din 2014, la data de 1 octombrie. Scopul decretării acestei zilei este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân și subliniază importanța campaniilor de informare, a prevenției și a programelor de screening.


  Anual, 3.000 de persoane primesc diagnosticul de cancer. În România, cancerul mamar este pe primul loc atât în ce privește incidența, cu o rată de 25,2, dar și mortalitatea, cu o rată de deces de 16,7, din cauza lipsei de informare și prevenție.


  Susțin medicii o realitate - cancerul poate fi vindecat dacă e depistat în stadii incipiente. Dacă este diagnosticat în stadiul 0 sau 1, rata de supraviețuire este de 98%. Din păcate, în România, 80% din cazurile depistate sunt în stadiile 3 și 4, ceea ce reduce considerabil rata de supraviețuire.

Din păcate, în România, 80% din cazurile depistate sunt în stadiile 3 și 4, ceea ce reduce considerabil rata de supraviețuire. De aceea trebuie ca societatea să se intereseze, ca ca oamenii să conștientizeze că e important să meargă la controale periodice și să lupte din prima clipă.

Ziua luptei împotriva cancerului de sân este marcată la 1 octombrie la nivel mondial. În zeci de țări se desfășoară, la această dată, acțiuni la scară largă, cum ar fi iluminări ale unor clădiri în roz, marșuri, distribuirea de fundițe roz etc, menite să le amintească femeilor că, prin prevenție și prin efectuarea de controale medicale periodice, își pot păstra sănătatea.


   Prin urmare, deseară, de la ora 20:00, Casa Sfatului din Brașov și o parte din Primăriile din județ vor fi iluminate în roz! În acest fel se arată că județul nostru se alătură celebrării Zilei Internaţionale a luptei împotriva cancerului de sân.

Comentarii

Ultimă oră