Sari la conținut
mai-multe-locuinte-asigurate-la-brasov

Numărul braşovenilor care-şi asigură locuinţele împotriva dezastrelor naturale este tot mai mare. Dacă la finalul lui 2013 erau încheiate 23 000 de poliţe, la sfârşitul anului trecut au fost înregistrate peste 58 500 de locuinţe asigurate. Acesta fiind şi un număr record de poliţe încheiate prin PAID, notează site-ul BizBraşov.ro.

Probabil numărul cutremurelor, dar şi continua discuţie despre amendarea celor care nu încheie poliţa obligatorie, i-a determinat  pe braşoveni să facă acest pas, astfel că la finele anului trecut se înregistra un număr record de poliţe încheiate prin PAID.

Preţul unei poliţe obligatorii este de 10 euro pentru locuinţele de tip B, adică acele construcţii cu pereţi exteriori realizaţi din orice materiale nesupuse unui tratament termic, respectiv de 20 de euro pentru cele de tip A, cele cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn.

Despăgubirea se acordă doar pentru pagubele produse de calamităţile naturale. Poliţa are o valabilitate de un an, iar suma asigurată, pe care proprietarul o poate primi în cazul producerii unor daune, este de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro. Sancţionarea celor care nu au încheiat asigurări obligatorii pentru locuinţe continuă să fie blocată, din cauza birocraţiei, a mai notat BizBraşov.ro. Acum PAID intenţionează să modifice legislaţia, astfel încât să transfere întreaga muncă de depistare şi amendare a celor care nu au asigurări în ograda primăriilor, ceea ce ar putea duce la un nou blocaj.

Comentarii

Ultimă oră