Sari la conținut

Opt persoane au fost împuşcate cu armă cu glonţ, una fiind ucisă pe loc, în coaforul din zona complexului Perla din Capitală, informează surse judiciare, care precizează că focul a fost deschis de Gheorghe Vlădan, un poliţist, ambulanţier la policlinica MAI.

O a doua persoană a decedat în pofida multiplelor manevrele de resuscitare. Persoanele care au decedat sunt femei cu vârste aproximative de 20 şi 30 de ani, una dintre ele ar fi chiar ţinta atacatorului. Criminaliştii s-au deplasat la locul unde s-a deschis focul într-un coafor asupra persoanelor, de către un poliţist, primele date indicând faptul că acesta a reacţionat din răzbunare. Potrivit primelor informaţii, soţul unei coafeze ar fi cel care a deschis focul asupra angajatelor şi clientelor aflate în unitate. Potrivit unor surse medicale, alte trei au fost împuşcate în zona abdomenului. Soţul uneia dintre coafezele care lucra în unitatea de la complexul Perla, din centrul Capitalei, a relatat cele povestite de soţia sa - care ieşise cu puţin timp înainte de atac să fumeze în spatele clădirii - că atacatorul a intrat şi "a început să tragă nebuneşte, în cine apuca". Agresorul de la salonul de coafură din Capitală este angajat al Ministerului de Interne (MAI) şi ameninţase în mai multe rânduri că "se va întâmpla ceva urât", după ce soţia lui, care lucra la această unitate, i-a intentat acţiune de divorţ. Potrivit martorului, bărbatul venise în mai multe rânduri la coafor."Tot venea şi o tot ameninţa că se va întâmpla ceva urât", a mai arătat martorul. La faţa locului a ajuns şi adjunctul procurorului general Marius Iacob, şeful Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, Valentin Şelaru, precum şi şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.

UPDATE. Potrivit NewsIn, atacatorul este şofer la Policlinica MAI şi se afla, de  două luni, în proces de divorţ cu soţia. Bărbatul, care a fost  identificat şi reţinut, este soţul uneia dintre coafeze.Procurorul Marius Iacob a declarat că agresorul, care are 53 de ani, a  pătruns în coafor şi a început să tragă mai multe focuri de armă. El a  precizat că suspectul este reţinut, iar arma crimei este recuperată.  Este vorba despre un pistol de 9 mm. Iacob a adăugat că angajatul MAI  avea permis de port-armă. "În prezent, este audiat. El avea cu soţia o relaţie tensionată. Deocamdată nu s-a putut stabili câte focuri de armă s-au tras", a spus Iacob.

UPDATE. Avocata soţiei lui Vlădan a declarat că  clienta sa, ucisă în atacul armat,  a depus pe 1 martie plângere penală la secţia 15 de poliţie,  în care a precizat că soţul său deţine armă de foc şi este ameninţată.Agentul MAI Gheorghe Vlădan a fost acuzat, în 2005, de lovire sau alte violenţe, dar achitat de instanţe. Gheorghe Vlădan avea o avere care cuprindea trei maşini şi mai multe imobile, deşi salariul său de agent era de doar 20.000 de lei pe an.Conform Poliţiei Capitalei, Vlădan a fost testat psihologic ultima oară  în 2011, trecând testul. El deţinea arma în mod legal, din anul 2010. El  este cercetat pentru omor deosebit de grav şi nerespectarea regimului  armelor şi muniţiilor.

Comentarii

Ultimă oră