Sari la conținut
luna-florii-de-colt-la-hospice

La  Hospice Casa Speranţei Braşov există foarte multe poveşti triste de viaţă, dar aici durerea sufletească este alinată de cei mai buni doctori şi terapeuţi, care zilnic veghează pacienţii.
Pentru că toate serviciile sunt gratuite este nevoie mereu de fonduri şi întotdeauna există campanii menite să atragă bani pentru îngrijirea beneficiarilor Hospice. Vorbim de persoane care suferă de boli incurabile. Astfel a fost lansată cea de-a 19-a ediţie a campaniei „Luna Florii de Colţ”.
„Prin această campanie dorim să strângem fonduri pentru pacienţii Hospice Casa Speranţei, iar până acum, după o săptămână de campanie, s-au strâns 2 000 de lei. La campanie participă 120 de biserici, 15 din Bucureşti, sunt biserici de toate religiile, unde aşteptăm credincioşii să facă donaţii pentru pacienţii noştri” a declarat Roxana Smeu, coordonator campanie Luna Florii de Colţ.
   „Banii din această campanie, ca în fiecare toamnă, sunt extrem de necesari la sfârşitul anului, pentru că ei completează puţinul, foarte puţinul de fonduri care ne vin de la Casa de asigurări. Noi păstrăm toate aceste servicii gratuite, atât pentru copii cât şi pentru adulţi. În momentul acesta avem peste 150 de copii în total în serviciile noastre şi 145 de adulţi, dintre care doar pentru câţiva dintre ei beneficiem de fonduri de la casa de asigurări, or, această campanie vine în completarea necesarului pentru ca aceşti pacienţi să primească în continuare servicii gratuite” a spus  Mălina Dumitrescu, director programe Hospice Casa Speranţei.
   Campania se desfășoară pe parcursul lunii octombrie. Oamenii care vor să doneze bani pentru pacienţii Hospice au la îndemână în biserici cutii speciale pe care este scris numele campaniei.
De asemenea, în lăcaşele de cult implicate în campanie, enoriașii vor primi simbolul fundației: câte o lumânare în formă de floare de colţ. În urma campaniei derulate anul trecut s-au strâns aproape 69.000 de lei. Banii au acoperit integral costurile tratamentului medicamentos, timp de trei luni, pentru toți pacienții fundației.

Comentarii

Ultimă oră