Sari la conținut

Acționarii Aro Palace se întâlnesc să parafeze cedarea Cetății Brașovului

luna-aceasta-actionarii-aro-palace-se-intalnesc-sa-parafeze-cedarea-cetatii-brasovului

Acționarii companiei Aro Palace Brașov, controlată de SIF Transilvania, vor discuta pe 27 aprilie vânzarea Cetății Brașov către municipalitate, tot atunci urmând să fie aprobat și prețul de vânzare. Aceasta este ultima etapă premergătoare tranzacției dintre companie și Consiliul Local Brașov Cele două părți au căzut deja de acord cu privire la prețul de vânzare, Cetatea Brașovului urmând să treacă în patrimoniul Primăriei Brașov pentru 3,3 milioane de euro. Cu acești bani, compania Aro Palace intenționează să cumpere mai multe terenuri de la municipalitate: parcările din fața șI din spatele Hotelului Aro Palace (2.290 și, respectiv, 2.074 de metri pătrați), un teren de 386 de metri pătrați de la Aleea Filimon Sârbu (parcarea Restaurantului Casa Pădurarului) șI terenul de 5.876 de metri pătrați aferent centrului de afaceri International Trade Center, scrie bizbrasov.ro.

Acţionariatul societăţii evaluase iniţial cetatea la 5,2 milioane de euro, însă acest preţ, propus în iulie 2013, a fost considerat exagerat de către municipalitate, astfel că în timp suma a mai fost ajustată.

În ultimii ani, nu s-au mai făcut lucrări de întreţinere decât limitat, astfel încât zona exterioară a zidurilor este astăzi degradată. Mai mult de jumătate din tencuiala zidului exterior este complet distrusă, iar cea care se menţine e deteriorată de instalarea igrasiei. Există fisuri masive în zonele fără tencuială, în câteva situaţii zidul fiind efectiv străpuns.

Comentarii

Ultimă oră