Sari la conținut

Lucrările de reabilitare la fostul Cinema Modern au fost finalizate

lucrarile-de-reabilitate-a-fostului-cinema-modern-au-fost-finalizate

Din cauza epidemiei de coronavirus, spațiul rămâne deocamdată închis!


   Fostul Cinema Modern din Brașov va deveni un „Centru Minitehnicus”.

După doi ani de șantier, lucrările de reabilitate a fostului Cinema Modern de pe bulevardul Griviţei din Braşov au fost finalizate. Noul spațiu va deveni un centru cultural și educațional destinat copiilor, însă nu va putea fi deschis până când nu se încheie epidemia de coronavirus.

După inaugurare, printre altele, la acest centru se vor desfăşura spectacole cu sau pentru copii, dar vor rula şi filme. De asemenea, Clubul Economic German va amenaja „Centrul Minitehnicus”, unde cei mici vor învăța să realizeze diferite obiecte și echipamente.

Anunțul a fost făcut de primarul Brașovului, George Scripcaru și de reprezentanții Clubului Economic German, în timpul unei conferințe de presă organizată miercuri la Cinema Modern.

„Aici s-au realizat lucrări complete de reabilitate. Au fost unele întârzieri din cauze tehnice, dar și a epidemiei de coronavirus. Aici va fi un spațiu destinat, în principal, copiilor. Am vorbit și cu o asociație, care va amenaja un centru minitehnicus. Astfel vom îmbina activitățile culturale cu ceea ce se făcea undeva la Palatul Pionierilor, unde cei mici aveau posibilitatea de a-și dezvolta aptitudinile în cadrul unor cercuri. Acest centru ar urma să funcționeze în fiecare zi”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Urmează „botezul”


   Cinema-ul Modern reabilitat nu mai are acum siglă la intrare. Până la deschidere, urmează să fie stabilit și un nou nume, în acord cu noile funcțiuni ale centrului, având în vedere că locația va găzdui mai mult decât un simplu cinema. O variantă ar fi „Centrul Modern” sau „Centrul Multicultural Modern”, dar deocamdată nu e nimic stabilit.

2 săli dotate cu echipamente de proiecție de ultimă generație

Centrul Multicultural de la Modern este format din două săli, una cu o capacitate de 120 de locuri, iar cealaltă cu o capacitate de 186 de locuri, iar în fiecare dintre ele se află echipamente de proiecție de ultimă generație.


   „Prin acest proiect s-au construit vestiare noi pentru copiii care vor susține spectacole sau serbări în cele două săli. Totodată, au fost amenajate grupuri sanitare noi, inclusiv unele adaptate pentru persoanele cu dizabilități”, a declarat reprezentantul constructorului, Constantin Chiriță.

        Lucrările de reabilitate a Cinematografului Modern au început în luna iulie a anului 2018. Valoarea investiţiei este de 4.969.639,78 lei cu TVA inclus, iar lucrările realizate de Asocierea SC Deanda Prim Invest SRL-D - lider asociere, SC Construcţii Industriale Civile SRL şi SC Damelectroterm VB SRL.

Comentarii

Ultimă oră