Sari la conținut

Lucian Pascu - asul din mâneca liberalilor pentru Primăria Săcele

lucian-pascu-asul-din-maneca-liberalilor-pentru-primaria-sacele-

Lucian Pascu - șef la tineri, candidat la Săcele - Tânărul  Lucian Pascu este asul din mâneca liberalilor săceleni pentru Primăria Săcele  Născut și crescut în urbea ridicată peste cele 7 sate legendare, actualul șef al tinerilor liberali brașoveni, lansează cu curaj către săceleni o provocare:

• Ce ar fi dacă ? - Rădăcini săcelene, viitor săcelean

Aproape de Poiana Angelescu, martora atâtor acțiuni de suflet și simțire săceleană, Lucian a învățat de mic să fie mândru de Săcelele lui. Un oraș clădit peste șapte sate, unul mai mândru ca altul.  Cu oameni gospodari și bine așezați într-un decor binecuvântat și de natură și de Dumnezeu. Ca și bunicii lui, mocani de frunte ai locului. Oameni harnici și chivernisiți, dornici să-și clădească prin trudă rostul în viață. Aici, la Săcele, a făcut liceul și tot aici s-a așezat la casa lui, lângă o polițistă frumoasă foc, după ce a terminat Facultatea de Drept și masterul în drept comunitar. Oameni ai școlii, părinții l-au învățat de mic să prețuiască și învățătura și munca și respectul și demnitatea. Compasiunea și înțelegerea le-a deprins de la mama, care a lucrat de când se știe pentru copiii cu dizabilități. Tot aproape pe Poiana Angelescu a făcut primii pași, cam cu un an în urmă, fetița lui, Alexandra. Are astăzi doar doi ani și două luni. Nu știe că tata vrea să schimbe puțin lumea. Pentru ea, el este oricum prințul din povești. Lucian Pascu știe însă că reprezintă o generație care are datoria să ofere copiilor un viitor aici, dacă nu-i vrea plecați mai târziu în lumea largă să-și caute loc si rost. Așa că nu mai e timp de pierdut!

Ce-ar fi dacă ? - La început a fost o întrebare

De fapt, mai multe. Ce ar fi dacă, în sfârșit, Săcelele ar ieși din tiparele înțepenite de prea mult timp? Din mentalitățile ruginite? Dacă nu ar mai fi, ca în Sadoveanu, un târg în care nu se întâmplă nimic? Dacă s-ar conta pe oameni curați, necontaminați de năravurile unor timpuri în care ne-am învățat să ne vedem aleșii înconjurați de mascați și alegătorii copleșiți de neputinciosul „toți sunt la fel, nu se va schimba nimic, niciodată!”
         Și dacă adversarii politici spun că e prea crud pentru o provocare atât de mare, Lucian Pascu spune: „mă bucură faptul că îmi lipsește experiența administrației publice! Da, nu știu să îndatorez orașul până peste cap, nu știu să iau decizii fiscale care împovărează viața Săcelenilor, și n-am nici o idee cum se împart contractele publice la negru, prin grădini”.

• De la imaginație la speranță

A început ca simplu săcelean, managerul unei mici afaceri private, cu un exercițiu de imaginație:  Ce-ar fi dacă?

Și exercițiul a devenit program ! Pentru că ofurile și nevoile săcelenilor sunt multe și grele. Ce ar fi dacă s-ar îmbunătăți infrastructura? Dacă am face ceva pentru a nu mai avea locuitori care trăiesc la limita sărăciei și a decenței umane? Dar dacă am avea un parc industrial? Ce ar fi dacă am avea un spital? Dar dacă copiii noștri s-ar putea bucura de un sistem educațional îmbunătățit? Ce ar fi dacă nu ar ninge în autobuze? Dar dacă s-ar îmbunătăți comunicarea între administrația locală și cetățeni? Ce ar fi dacă ar exista o pârtie? Dar dacă toate astea ar fi posibile prin bani europeni?

Pentru cine?

A început prin a alege să facă politică în vremuri în care oamenii buni și curați preferă să stea pe margine. A început puțin după douăzeci de ani și a făcut de toate. De la lipit afișe, la pus cârca și lopata . De la a vorbi oamenilor, la a conduce oameni. De la a asculta, la a da curaj. De la a vorbi, la a construi. Azi este șeful tinerilor liberali. Și speranța pentru un Săcele modern, curat și prosper.
         Pentru Alexandra lui și pentru toți copiii de azi ai săcelenilor. Pentru părinții tineri și pentru tinerii de altădată. Pentru investitori ingenioși care vor să ridice Săcelele acolo unde merită și pentru săcelenii care trăiesc în mileniul trei departe de ideea de civilizație, în mizerie și sărăcie cruntă. Pentru toți cei care pun speranța și buna credință lângă provocarea lansată de Lucian Pascu în acel, la început timid, apoi din ce în ce mai puternic: ce ar fi dacă?

Comentarii

Ultimă oră