Braşovenii care sunt calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic şi doresc să desfăşoare o activitate sezonieră sau permanentă în Germania, pot opta pentru unul din cele 19 posturi puse la dispoziţie de EURES România. Salariul diferă de la un post la altul, fiind cuprins între 1.800 şi 2.500 euro brut, pe lună.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov dispune, prin intermediul Reţelei EURES, de 19 posturi de ospătar, recepţioner, bucătar, coordonator evenimente, sous chef, organizator salon mic dejun, agent operaţiuni hotel şi agent servicii clienţi, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la Braşov în această lună.

Angajatorii pot asigura cazarea gratuit sau contra cost, ori oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.

Pentru ocuparea posturilor vacante, trebuie îndeplinite următoarele condiţii:

  • pentru posturile de ospătar: calificare profesională şi experienţă în domeniu, precum şi cunoştinţe bune/foarte bune de limbă germană şi engleză (nivel B1/B2);
  • pentru posturile de recepţioner: calificare profesională şi/sau experienţă in domeniu, abilităţi de utilizare a programului de rezervare Opera şi cunoştinţe foarte bune de limbă germană şi engleză (nivel C1/C2);
  • pentru posturile de bucătar/commis de cuisine şi sous chef: calificare profesională şi experienţă în domeniu, precum şi cunoştinţe bune/foarte bune de limbă germană (nivel B1/B2) sau de limbă engleză (nivel C1/C2);
  • pentru postul de coordonator evenimente: studii universitare în domeniul turismului şi experienţă în organizarea de evenimente, abilităţi de contabilitate şi de utilizare a programului Opera Sales & Catering, precum şi cunoştinţe foarte bune de limbă germană şi engleză (scris, vorbit – nivel B2/C1);
  • pentru posturile de organizator salon mic dejun, agent operaţiuni hotel şi agent servicii clienţi: calificare profesională şi/sau experienţă în domeniu, abilităţi de contabilitate şi de utilizare a programelor Opera, Micros 9700 şi/sau Simphony şi cunoştinţe foarte bune de limbă germană şi engleză (scris, vorbit – nivel B2/C1).

Contractele de muncă pot fi pe durată determinată, de 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente.

Salariul oferit este de 1800 – 2250 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar şi sous chef, 1850 – 2095 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine, 2095 euro brut/lună, pentru posturile de recepţioner, organizator salon mic dejun, agent operaţiuni hotel şi agent servicii clienţi, 2000 – 2500 euro brut/lună, pentru postul de coordonator evenimente.