Sari la conținut

Loc de joacă nou la creşa „Mămăruţa” din Făgăraş

loc-de-joaca-nou-la-cresa-mamaruta-din-fagaras

Acesta este cel de-al doilea proiect prin bugetarea participativă implementat în localitate!

Al doilea proiect finanţat prin Programul „Bugetarea participativă 2019” a fost finalizat la Făgăraş.

Astfel, un nou spaţiu de joacă a fost amenajat în curtea creşei „Mămăruţa” din municipiu, în care angajaţii unităţii de învăţământ vor putea desfăşura activităţi recreative cu copiii, benefice pentru sănătatea şi dezvoltarea micuţilor.


  Conform proiectului propus de către un cetăţean al municipiului, a fost amplasat un complex de jocuri distractive compus din tobogane, balansoare, figurine cu arc, o casă în miniatură şi bănci. În plus, pe o suprafaţă de 51 mp au fost montate pavele cauciucate pentru prevenirea accidentărilor.

„Ne bucurăm de faptul că încă un proiect din cadrul procesului de Bugetare participativă 2019 a fost realizat. Această lucrare a fost imperios necesară, deoarece copiii nu aveau un spaţiu cu mobilier urban unde să se joace”, au declarat reprezentanţii Primăriei Făgăraş. Costul total al lucrărilor s-a ridicat la 39.834 de lei, au o perioadă de garanţie de 24 de luni.


   Procesul de bugetare participativă, program pilot demarat de Primăria Municipiului Făgăraş în 10 mai 2019 şi aflat în implementare din luna august 2019, urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor prin implicarea acestora în dezvoltarea comunităţii.

Primul dintre cele şase proiecte admise spre finanţare prin acest program a fost reabilitarea unei străzi care face legătura între Şoseaua Combinatului şi strada Belvedere din Făgăraş. În această perioadă se mai lucrează la alte patru proiecte.

Comentarii

Ultimă oră