Sari la conținut
liliecii-negrii-sau-intors-acasa

Militarii Detaşamentului de Apărare Antiaeriană “Liliecii Negri”, parte componentă a Grupului de luptă al NATO din Polonia, s-au întors acasă.

După o misiune de şase luni în afara ţării, militarii Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” au revenit în ţără. Ceremonia de repatriere din Polonia a avut loc joi în prezenţa colegilor rămaşi în ţară dar şi a familiilor şi oficialităţilor locale.

Cei 120 de militari, având în dotare tunuri antiaeriene de calibrul 35 mm OERLIKON, au fost detaşaţi, în perioada septembrie 2017 - martie 2018, ca parte a Grupului de luptă al NATO condus de SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varşovia.

Trei dintre militarii abia întorşi în ţară au primt emblema de merit în sluja păcii iar alte cadre care s-au remarcat în misiunea din Polonia au primit diplome de merit.

Militarii din Braşov au predat misiunea colegilor din Batalionul 205 Apărare Antiaeriană "General Gheorghe Pârvulescu", de la Craiova, care vor executa o misiune de şase luni.

Comentarii

Ultimă oră