Sari la conținut

Licitaţia pentru parcarea din Poiană, în februarie

licitatia-pentru-parcarea-din-poiana-in-februarie

Unul dintre proiectele majore cu fonduri europene care va prinde contur anul acesta este cel al parcării supraterane din Poiana Mică, pentru care contractul de finanţare a fost semnat în decembrie 2012, după o lungă perioadă de aşteptare.

În prezent, reprezentanţii Primăriei Braşov lucrează la întocmirea caietului de sarcini pentru licitaţia de proiectare şi execuţie, până la finele lunii, acesta urmând să fie predat Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Aceasta are 14 zile la dispoziţie pentru a valida documentaţia, iar apoi, procedura poate intra în linie dreaptă, iar licitaţia lansată pe SEAP.
„Sperăm ca toate aceste etape premergătoare să se finalizeze în cel mai scurt timp, astfel încât să putem începe lucrările odată cu încălzirea vremii”, a precizat primarul George Scripcaru. Valoarea totală a investiţiei este estimată la suma de 30.994.085 lei, din care valoarea eligibilă, 24.906.003 lei, iar TVA 5.950.218 lei. Din toţi aceşti bani, municipalitatea nu va achita decât 2%, respectiv 498.120,06 lei, iar proiectul prevede şi construcţia unui terminal pentru mijloacele de transport în comun, dar şi pentru autocare. Noua parcare va crea 434 de noi locuri în staţiune şi se va executa pe aproape 10.000 de metri pătraţi.
Aşteptăm şi celelalte parcări promise. Municipalitatea mai are depus la Ministerul Dezvoltării încă un proiect pentru amenajarea unei parcări supraterane cu şapte niveluri (306 locuri) şi lângă Spitalul Militar, însă, deocamdată, contractul de finanţare întârzie să fie semnat.
Totodată, o altă parcare subterană, cu 322 de locuri, este proiectată a fi executată lângă Biblioteca Judeţeană, dar, deocamdată, nu a fost găsită şi o sursă de finanţare pentru aceasta.

Comentarii

Ultimă oră