Ca urmare a înfiinţării la Constanţa a Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, absolvenţii claselor a IX-a şi a X-a, au posibilitatea transferării la această instituţie.

Astfel, absolvenții din acest an ai claselor a IX-a și a X-a, la specializarea matematică-informatică, se pot transfera în clasa a X-a (30 de locuri), respectiv a XI-a (20 de locuri), înscrierile fiind programate până pe 29 iunie, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Braşov.

Candidații trebuie să aibă media generală cel puțin 8 in clasele a IX-a, respectiv a IX-a și a X-a; să aibă media cel puțin 7 la disciplinele matematică, informatică, fizică și limba engleză și nota de minim 9 la purtare în clasele a IX-a, respectiv a IX-a și a X-a; și să nu fi repetat niciunul dintre anii de studii liceale sau să nu fie în situația de corigență.

Candidații care îndeplinesc criteriile de recrutare și sunt declarati „apt” din punct de vedere medical vor susține probele de selecție aptitudinală, în perioada 25 iunie – 10 august.

Potenţialii candidaţi trebuie să se adreseze Biroului Informare Recrutare Braşov (de pe str. Lungă, nr. 231, tel. 0268 510 468 sau 0268 510 466), pentru a obţine documentele necesare întocmirii dosarului şi detalii legate de etapele care sunt de parcurs.

Informaţii mai pot fi găsite şi pe site-urile oficiale: mapn.ro sau recrutare.mapn.ro.