Sari la conținut

Leoparzii de zăpadă, vedete la Zoo din Noua, de ziua lor

leoparzii-de-zapada-vedete-la-zoo-din-noua-de-ziua-lor

Leoparzii de zăpadă veniți din Anglia la ZOO Brașov vor fi prezentați publicului duminică.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Leoparzilor Zăpezilor, care se sărbătorește duminică, Grădina Zoologică din Noua va prezenta publicului cele două exemplare de leoparzi de zăpadă, care au fost aduse la Brașov tocmai din Anglia și vor deveni, cu siguranţă noua atracție a parcului.

Cei doi leoparzi au fost aproape o lună în carantină, pentru că au avut nevoie de o perioadă de acomodare şi până acum nu au fost expuși publicului.


  Felinele au început să se obişnuiască deja cu „noua casă”, ieşind chiar şi în curte, însă nu au putut fi văzuţi, pentru că în faţa cuştilor este montată o plasă. Cele două exemplare au fost împrumutate pe termen nelimitat de la parcul din Marea Britanie şi vor fi monitorizate de reprezentanţii acestuia. De altfel, pentru cele două feline există şi o dietă. Trebuiesc hrăniţi cu opt tipuri de carne, respectiv de cal, de vită, de iepure, de pui, de capră, de oaie şi vânat.


   În 23 octombrie se celebrează Ziua Internaţională a Leopardului Zăpezii, o specie aflată pe cale de dispariţie. Cei doi leoparzi au fost aduşi din Anglia şi s-au adaptat bine la Braşov. De duminică de la ora 12.30 vor putea fi admiraţi de vizitatori şi vor constitui o nouă atracţie  la ZOO Braşov.

Reprezentanţii parcului zoologic au pregătit mai multe evenimente pentru a-i sărbători cum se cuvine. Copiii vor primi câte un suvenir, ca să-şi amintească de acest eveniment: magneţi cu pozele celor doi leoparzi.

Leopardul zăpezilor este un mamifer prădător mare care trăieşte în regiunile muntoase din Asia Centrală. Aspectul fizic al leopardului zăpezilor se caracterizează printr-un corp lung, slab şi flexibil, labe relativ mici, un cap nu de dimensiuni modeste şi o coadă foarte lungă. Împreună cu coada el atinge o lungime de 200–230 cm şi o greutate de până la 55 kg. Blana este de culoare cenuşie-deschis, cu pete în formă de inel. Specia este una pe cale de dispariţie, iar în lume se estimează că mai există doar 2 500 de exemplare.

Grădina Zoo va rămâne deschisă duminică până la ora 18.00.

Şi pentru că urmează vacanţa copiilor în cicliul primar, grădina zoologică va fi deschisă şi luni 31 octombrie. În mod normal lunea este zi liberă la ZOO.


   Directorul Zoo Brașov, a precizat că în perioada următoare vor fi organizate și alte activități educaționale, respectiv lecții deschise pentru elevi pentru ca aceştia să afle mai multe amănunte direct de la specialiști despre speciile existente în parcul zoologic, dar și despre plante și arbori.

ZOO va colabora cu școlile, iar elevii vor putea veni la Grădina Zoologică, în cadru organizat, în aşa-zise lecţii deschise, pentru ca specialiștii sa le explice amănunte despre speciile existente, la gradina din Noua, dar și despre plante. Vor fi și work-shopuri unde copiii vor putea confecționa diferite obiecte pentru a crește confortul animalelor.


  Au aparut angajati noi la ZOO: „un şef serviciu de protecţie a animalelor, care a venit de la Oradea. De asemenea, a fost angajat un biolog, care se va ocupa de partea educativă, iar în perioada următoare va fi angajată o persoană care să organizeze activităţile cu cei mici”.

Mai sunt şi alte planuri de bine pentru Zoo. Un designer din Olanda va contribui la refacerea unora dintre spații, urmând să vină în luna noembrie, la Zoo Brașov. Cu el se vor stabili ultimele detalii de amenajare a spațiilor libere din clădirea destinată speciilor exotice, dar și cum ar trebui refăcută clădirea maimuțelor.

Comentarii

Ultimă oră