Leo Iorga se luptă de ani de zile cu o formă de cancer devastator, dar dovedeşte cu fiecare apariţie că este un luptător. Cântăreţul nu poate sta departe de scenă. La Romanian Music Awards, eveniment desfăşurat în Piaţa Sfatului din Braşov, legenda rockului românesc a păşit pe covorul roşu în cârjă.
Leo Iorga, o adevărată legend a rockului românesc, face eforturi supraomeneşti să scape din nou de cancer. Ca să nu cadă pradă pesimismului, Leo şi-a reluat seria concertelor imediat după operaţie, în ciuda faptului că tumoarea pe care a avut-o pe creier aproape că i-a paralizat picioarele. 
Artistul a fost present vineri seara la Romanian Music Awards, unde a păşit pe covorul roşu ajutându-se de cârjă. Fanii l-au primit cu aplauze pentru voinţa lui extraordinară şi pentru modul cum a luptat cu o boală crâncenă.
Leo Iorga s-a născut pe 2 decembrie 1964 la Arad. Începe să cânte la 14 ani ca toboșar în trupa liceului "Ioan Slavici". Până în 1985 colaborează cu grupul "Pacific". În 1988 cântă lead vocal la grupul Cargo lansând hiturile "Brigadierii", "Povestiri din gară"; "Erata". Din toamna lui 1988 până în 1996, lead vocal al grupului Compact în componența Leo Iorga, Adrian Ordean , Vlady Cnejevici , Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu, formație catalogată de Florian Pittiș și de mulți alții drept "formula de aur a Compactului".
Cu Leo Iorga vocal, trupa Compact cântă la festivalul "Mitt Ein Ander" la Berlin în 1989. Trei turnee în Republica Moldova (1988, 1990, 1992). În 1990 participă la turneul "British Rock for Romania " alături de trupele Crazy Had , Jesus Jones, Skin Games. În 1992 participă la festivalul "Rock '92" alături de două nume celebre ale rockului mondial: Uriah Heep și Ian Gillan Band, iar în 1993 susține două concerte (în Brașov și Sofia) alături de legendara trupă Nazareth. În 1994 cântă la "Skip Rock Festival" alături de celebrul grup Jethro Tull. În 1993- '94-'95, turneul Marlboro Music alături de Holograf, Iris, Direcția 5.
Din 1997 până în anul 2001 a cântat alături de Adrian Ordean, George Patranoiu , Mario Ticlea , Bobiță Stoica , Anca Neacșu, Irina Nicolae, Paul Pampon Neacșu, Cătălin "Bibanu" Dalvarea, Andi Savastre în formația Schimbul 3.