Sari la conținut

Legea grațierii scoate lumea în stradă: mii de persoane protestează în Bucureşti

legea-gratierii-scoate-lumea-in-strada-mii-de-persoane-protesteaza-in-bucuresti

Mii de persoane protestează în aceasă seară de miercuri în Capitală faţă de intenţia Guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă vizând graţierea şi modificarea Codului penal.

Legea grațierii scoate lumea în stradă! În Bucureşti, în jur de 5.000 de persoane protestează împotriva graţierii şi amnistiei, spunând că de fapt beneficiarii ar fi oamenii politici condamnaţi penal. Oamenii au ieşit în stradă şi în Iaşi, Craiova, Sibiu, Braşov şi Cluj-Napoca.

Numărul de protestari care au plecat din Piaţa Universităţii şi se află în faţa Guvernului a depăşit 5.000. Oamenii strigă: "Luptă DNA!", "DNA să vină să vă ia!", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă!" şi "Dragnea nu uita, România nu e a ta!".

Pe pancartele manifestanților sunt mai multe mesaje, printre care: "Vă vedem", "Locul hoților este la închisoare, nu la guvernare", "Vrem legi pentru popor, nu pentru penali", "Jos labele de pe Codul penal".

Protestarii mai strigă, printre altele, "PSD, ciuma roșie!", "DNA, nu renunța!", "Fără amnistie, vă vrem la pușcărie!".

Protestul vine după ce, miercuri, Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică două ordonanţe de urgenţă, una privind graţierea, cealaltă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Scandalizaţi de propunerile legislative, oamenii care s-au organizat pe reţelele de socializare au afişat mai multe cartonaşe roşii pe care le-au arătat Guvernului şi parlamentarilor. Oamenii cer demisia membrilor Guvernului Grindeanu şi îndeamnă DNA să nu renunţe la lupta împotriva corupţiei. Proteste similare au loc în mai multe oraşe ale ţării.

Şi în Braşov au avut loc proteste. Mai multe persoane au ieșit în această seară în fața Prefecturii pentru a protesta împotriva Legii grațierii. Conform reprezentanților Jandarmeriei, oamenii s-au comportat civilizat, nu au tulburat ordinea publică și nu au avut intenția de a bloca artere rutiere. Se pare că oamenii vor ieși și mâine în stradă.

Comentarii

Ultimă oră