Sari la conținut

Legea care interzice fumatul în spațiile publice închise, ADOPTATĂ de Camera Deputaților

legea-care-interzice-fumatul-in-spatiile-publice-inchise-adoptata-de-camera-deputatilor

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în toate spațiile închise a fost adoptată marți de Camera Deputaților, informează Hotnews.ro. Camera deputaților este for decizional în cazul proiectului de lege, astfel că acesta va merge acum către promulgare la președintele Klaus Iohannis. Legea interzice fumatul în toate spațiile publice închise, cu excepția penitenciarelor de maxima siguranță și zonei de tranzit de pe aeroporturile internaționale, unde se vor amenaja spații speciale pentru fumat.

Totodată, "se interzice complet fumatul în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat și private”.

     De asemenea, proiectul prevede interzicerea fumatului în locurile de joacă pentru copii, inscripționarea pachetelor cu produse din tutun, desfășurarea de campanii de informare și educare a populației, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmează să le achiziționeze, indicarea în produsele finale a conținutului de gudron, nicotină și monoxid de carbon, scrie curierulnational.ro

Comentarii

Ultimă oră