Marţi, 23 octombrie, la Librăria Okian, de la ora 17.00, va avea o lectură bilingvă germană-română cu scriitorul  Horst Samson.
 
Horst Samson este un autor cunoscut atât în Germania cât şi în România, fiind un important membru, alături de Herta Müller, RichardWagner sau William Totok, al cenaclului timişorean din anii 1970, „Aktionsgruppe Banat”,dar şi al cenaclului „Adam MüllerGuttenbrunn”din anii 1980. A obţinut numeroase distincţii literare încă din anii tinereţei precum Premiul pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din România (1981), Premiul pentru Literatură Adam Müller Guttenbrunn(1982), Premiul pentru Poezie al landului Nordhessen (1992), Premiulpentru Poezie din Merano (1998), etc.

Horst Samson scrie în primul rând lirică, care a apărut încă din anii1976 în antologii şi publicaţii de literatură. Anul 1978 îi aduce debutul literar cu volumul de poezii „Der blaue Wasserjunge”,urmat de numeroase alte volume care vor fi publicate până în anul 2000. În cadrul lecturii publice din Braşov se vor citi texte din diverse volume care cuprind mai multe perioade de creaţie lirică.