Sari la conținut

Lecție cu drona transmisă în direct de la Castelul de Lut Valea Zânelor pentru mii de copii

lectie-cu-drona-transmisa-in-direct-de-la-castelul-de-lut-valea-zanelor-pentru-mii-de-copii

Lecție cu drona transmisă în direct de la Castelul de Lut Valea Zânelor pentru mii de copii. Joi, 3 iunie, de la ora 11:00, sute de clase vor urmări simultan lecția „Educație la înălțime” transmisă în direct de la Castelul de Lut Valea Zânelor, din Porumbacu de Sus, Țara Făgărașului.

Gazdă va fi Cristina Dudan, profesoară de biologie la Colegiul Naţional „Radu Negru“ din Făgăraş.


Cea de-a cincea lecție din proiectul național Educatie la inaltime are ca temă obiectivul de dezvoltare durabilă Orașe și comunități durabile. Ora în direct include filmări cu drona din Țara Făgărașului, interviuri și interacțiuni cu elevii din trei școli conectate prin Zoom și cu toți participanții conectați pe chat-ul YouTube live.

Copiii de 9-14 ani care urmăresc lecția facilitată de profesorul lor, în clasă, vor avea ocazia să reflecteze la modul cum pot oamenii să valorifice potențialul patrimoniului și al resurselor naturale pentru dezvoltarea unei comunități durabile.

Copiii vor vedea imagini inedite despre o comunitate în care zestrea culturală nu este doar admirată ca o piesă de decor, ci este integrată în viața de zi cu zi. Lecția îi va ajuta pe elevi să reflecteze la importanța identității culturale pentru dezvoltarea durabilă a unei comunități”, transmite profesoara de biologie Cristina Dudan, gazda transmisiunii în direct.

Ora va fi transmisă pe canalul de YouTube Aspire Teachers. Lecția este recomandată elevilor cu vârsta de peste 9 ani și poate fi transmisă la discipline precum istorie, geografie, cultură civică, științe sociale, educație socială, dirigenție, biologie, ecologie.

Proiectul național este susținut de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.


Proiectul național „Educație la înălțime” își propune: să familiarizeze elevii și profesorii cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un mod ce pune în valoare resursele României și competențele de secol 21, să creeze lecții interactive centrate pe elev, cu ajutorul celor mai noi tehnologii și să ofere materiale corelate cu programa școlară, accesibile tuturor profesorilor, chiar și după încheierea transmisiunilor live.

Comentarii

Ultimă oră