Sari la conținut
leacuri-care-nu-dau-gres-

Detoxifierea după mesele copioase de sărbători, bogate în grăsimi şi prăjeli este la îndemâna oricui. Clasicele medicamente pot fi date uitării deoarece există remedii naturale care fac minuni în caz de greaţă, balonare, indigestie şi stimulează tranzitul intestinal.
Plantele medicinale au un rol important pentru menţinerea stării generale de sănătate a organismului. Infuziile se prepară astfel: peste o linguriţă de plantă mărunţită se adaugă 200 ml apă clocotită, se lasă la infuzat 10 minute şi se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe zi, dimineaţa şi seara.

Rozmarinul favorizează secreţia bilei

Decoct, infuzie, macerat, tinctură, ulei esenţial ori ceai, acestea sunt modalităţile de folosire a plantei care tratează cu succes gastritele şi infecţiile gastro-intestinale, favorizează secreţia bilei, accelerează tranzitul intestinal leneş, elimină gazele şi stimulează apetitul. “Rozmarinul este un remediu consacrat în afecţiunile cardio-vasculare, ale sistemului nervos, combate cu succes durerile cauzate de reumatism şi artrită, are proprietăţi diuretice, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea de concentrare”, spune dr. Cătălin Luca, medic internist. Datorită proprietăţilor sale cicatrizante, antiseptice şi antimicrobiene planta vindecă unele dermatoze, plăgi deschise, răni purulente, râie şi înţepături de insecte.

Muşeţelul, recomandat în toate afecţiunile stomacului

Infuzia de muşetel se recomandă în toate afecţiunile stomacului şi intestinelor. Ceaiul de muşetel are rolul de a îmbunătăţi tranzitul intestinal, prin reglarea secreţiei sucurilor digestive. Deseori este folosit în combinaţie cu menta, pentru o digestie mai uşoară. Cunoscut încă din Antichitate ca leac pentru nevralgii şi reumatism, muşeţelul, cea mai populară plantă medicinală,  este un adevărat elixir: calmează greaţa şi balonarea, îi scapă de colici pe sugari, alungă insomnia, tratează depresia, iritaţiile şi acneea. Substanţele active pe care le conţine au efecte antiimflamatorii, analgezice, antiseptice, antispastice, emoliente, anestezice, cicatrizante, sudorifice şi antialergice. Muşeţelul poate fi folosit deopotrivă de adulţi dar şi de copii, inclusiv de sugari.  Specialiştii spun că acesta poate fi consumat atât sub formă de ceai, infuzie, cea mai des întâlnită formă, cât şi sub formă de tincturi sau unguente. Toate au proprietăţi miraculoase. Citește mai mult pe adevarul.ro.

Comentarii

Ultimă oră