Sari la conținut
lea-lovit-lokomotiva

Echipa de handbal feminin, Corona Braşov a debutat cu stângul în competiţiile europene. Braşovencele au fost învinse pe propriul teren de Lokomotiva Zagreb cu scorul de 23-25 (9-14)

Corona Braşov a ratat startul în cupele europene. Cu un nou antrenor pe bancă, Bogdan Burcea, Corona Braşov a fost învinsă în turul trei al Cupei Cupelor de formaţia croată Lokomotiva Zagreb cu scorul de 23-25 (9-14). Braşovencele au făcut o primă repriză execrabilă şi chiar dacă şi-au revenit în partea secundă, când au jucat mult mai bine, nu au fost în stare să gestioneze avantajul de pe tabelă şi au părăsit terenul cu capetele plecate.

Repriză de coşmar. După trei ani de absenţă din Europa, Braşovul a început greoi partida cu Lokomotiva Zagreb şi a dat doar două goluri într-un sfert de oră. Horvat, fostă handbalistă la Rulmentul, a fost cea mai bună jucătoare a croatelor. Corona a avut destule probleme în atac, Însă nici apărarea nu a funcţionat aşa cum ar fi trebuit. Replierea a fost inexistentă, iar blocajul apărătoarelor noastre a fost uşor depăşit de aruncările de la nouă metri ale interilor Horvat şi Basic. În atac, pasele greşite, ratările din situaţii de unu la unu cu portarul advers, greşelile tehnice şi irosirea loviturilor de la 7 metri au făcut ca braşovencele să înscrie doar nouă goluri în cele 30 de minute ale reprizei. Singura jucătoare care a reuşit ceva în atac a fost interul Diana Druţu care a reuşit să puncteze de patru ori, însă golurile ei nu au putu salva repriza, scor 14-9 pentru croate.

Transformarea de la pauză. După pauză, Corona a jucat mult mai bine. Profitând şi de o cădere inexplicabilă a fetelor din Zagreb, Zamfir şi compania, au recuperat gol cu gol şi formaţia de sub Tâmpa a reuşit să egaleze la 17. Jocul bun al trupei conduse de Bogdan Burcea şi Vasile Curiţeanu a continuat şi Corona a trecut în avantaj de două goluri, scor 22-20. Din păcate greşelile din atac au reapărut în ultimele cinci minute şi croatele au profitat din plin. Mingile scăpate în atac şi ratările s-au transformat în goluri pentru adversare, unde Horvat şi Gubisic nu au ratat şi astfel, prima campioană din istoria Croaţiei, Lokomotiva Zagreb, a câştigat cu 25-23 şi are prima şansă la calificare. Returul este duminica viitoare.

Dezamăgire în tabăra braşoveană. La finalul jocului, noul technician al Braşovului, Bogdan Burcea, era dezamăgit de rezultatul înregistrat însă era convins că formaţia pe care o conduce poate întoarce rezultatul. „Îmi pare rău că nu am debutat la Braşov cu un rezultat bun, însă pot să îmi felicit o parte din jucătoare pentru atitudinea pe care au avut-o. Am văzut şi cât mai am de muncă la această echipă. Nu trebuie să uităm totuşi că am jucat cu o formaţie care s-a bătut de la egal la egal cu Ferencvaros, iar asta spune mult despre valoarea ei. Din păcate pentru noi nu am ştiut să gestionăm avantajul de două goluri atunci când l-am avut. Trebuie să facem totul pentru ca la Zagreb să întoarcem rezultatul. În ceea ce priveşte echipa adversă, s-a văzut că relaţiile de joc la ele sunt net superioare nouă, dar cu toate acestea noi trebuie să avem încredere în noi şi să remediem problemele pe care le-am avut la acest meci", a spus Burcea. „Am întâlnit o echipă foarte puternică şi din păcate am fost învinse. Am făcut o primă repriză mai puţin reuşită, însă după pauză am jucat bine şi am avut chiar avantaj de două goluri. Păcat că nu am gestionat bine finalul de meci, însă calificarea se va decide la Zagreb. Aşa cum ele ne-au bătut aici, la fel de bine putem şi noi să învingem la Zagreb”, a spus şi interul Cristina Zamfir.

„A fost spectacol”. De cealaltă parte, antrenorul formaţiei Lokomotiva Zagreb, Nenad Sostaric, a afirmat că meciul de la Braşov a fost un spectacol plăcut. „A fost un meci bun, cu un tempo foarte bun, s-au văzut apărări foarte bune, contraatacuri, cred că a fost un spectacol plăcut. Pentru cele două echipe a fost un meci psihologic şi nu sunt ipocrit atunci când spun că Braşovul a făcut un meci foarte bun, mai ales în repriza a doua. A dat dovadă de forţă, pentru că a continuat să joace chiar şi atunci când scorul era nefavorabil. Mi-am dorit să am un asemenea adversar. Mai e un meci de jucat, pe care trebuie să îl abordăm cu maximă seriozitate", a precizat Sostaric. „Pentru mine a fost o plăcere să revin la Braşov. Am reuşit un rezultat pozitiv după un meci greu. Calificarea nu este jucată, însă sper ca după cele 60 de minute de la Zagreb să ne putem bucura”, a declarat fosta jucătoare a Rulmentului, Lidija Horvat.

Corona Braşov – Lokomotiva Zagreb 23-25 (9-14)

Corona Braşov: Mârcă, Dedu, Sântămărean – Chiper 5 goluri, Brădeanu, Ţăcălie, Stoica, Hotea 1, Brişcan, Druţu 7, Apetrei 4, Raţiu, Manda, Pricopi 1, Zamfir 5.

Antrenori: Bogadan Burcea şi Vasile Curiţeanu

Lokomotiva Zagreb: Razum, Jelcic – Grubisic 6 goluri, Smiljanic, Bozovic 1, Ostarjas, Krsnik 2, Gace 2, Debelic, Koznjak 3, Rajovic 1, Jankovic, Horvat 5, Basic 5, Milic, Kona.

Antrenori: Nenad Sostaric şi Robert Papic

Arbitri: Samuel Bernet (Elveţia) şi Dominique Wick (Elveţia)

Observator EHF: Ioannis Meimaridis (Grecia)

Comentarii

Ultimă oră