Sari la conținut
le-ofera-o-casa-copiilor-abandonati-

Deşi s-a născut în Germania, la scurt timp a fost adusă în ţară şi abandonată în Spitalul de Copii din Braşov. Este vorba despre o fetiţă pe nume Andreea, cu care soarta nu a fost chiar atât de crudă până la urmă, asta pentru că a ajuns la o familie de asistenţi maternali din Bod.
Micuţa creşte acum alături de alţi trei copii abandonaţi şi are un cămin ca-n poveşti: cu jucării nenumărate, cu vorbe dulci şi mult alint, dar mai ales cu căldură sufletească transmisă de o mamă şi un tată devotaţi până la culme.
Când ajungi în casa familiei Rognean din Bod ai senzaţia că ai păşit direct în lumea copiilor. Şi aşa este, pentru că aici locuiesc patru suflete abandonate de părinţi, dar care şi-au găsit a doua casă şi o familie adevărată. Cu multă iubire, îndemânare şi răbdare sunt educaţi cei patru, care sunt stăpâni în casa familiei Rognean. Doi dintre copii sunt gemeni şi au doar 11 luni, iar Ioana, care şi ea a fost abandonată în spital a împlinit de curând 6 luni. Şi Daniela, dar şi Teodor Rognean au meseria de asistenţi maternali.
Pe feţele copiilor se citeşte fericirea şi împlinirea, iar dragostea transmisă de cei doi asistenţi maternali este imensă şi foarte sinceră.
Ca cei patru copii mai sunt şi alţii. Din fericire, în judeţul nostru cifra celor abandonaţi a scăzut de la 55 anul trecut la 49 anul acesta. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului spun că jumătate dintre ei se întorc în familii sau ajung la asistenţi maternali.

Comentarii

Ultimă oră