Sari la conținut

La Școala nr. 12 vor începe lucrările de consolidare

la-scoala-nr-12-vor-incepe-lucrarile-de-consolidare

Lucrările de reabilitare a Şcolii Gimnaziale nr 12 (corpul A), de pe Strada De mijloc şi a sălii de sport, începute în a doua jumătate a lunii noiembrie 2014, au ajuns la 17 % din volum. Muncitorii au dezafectat instalaţiile electrice şi sanitare, au demolat sobele de teracotă şi au dezafectat instalaţia de gaz metan. Planşeele peste parter şi etaj au fost demolate, până la grinzi.

Potrivit proiectului tehnic, lucrările sunt efectuate atât la corpul principal al clădirii, cât şi la sala de sport şi cuprind atât lucrări de arhitectură şi rezistenţă, cât şi lucrări de modernizare sau montare a instalaţiilor electrice, sanitare, de încălzire, de hidranţi, de avertizare contra incendiului, camere de lua vederi etc. Lucrarea a fost estimată iniţial la 3,7 milioane lei, însă în urma licitaţiei organizate de Primărie, a fost adjudecată cu suma de 3,3 milioane lei, inclusiv TVA, de firma SC HAR&H SRL, care a depus oferte la concurenţă cu alte şase firme. Suma este asigurată exclusiv din bugetul local al municipiului Braşov. Durata lucrărilor este de 12 luni, însă constructorul va încerca să finalizeze înainte de 15 septembrie 2015, astfel încât copiii să înceapă şcoala în corpul de clădire renovat.

Elevii care învăţau în acest corp de clădire au fost mutaţi în corpul B, de pe strada Şcolii, şi au început anul acolo. Este vorba despre copii între cinci şi zece ani, care învăţă în schimbul I, de dimineaţă, odată cu cei de clasa a opta, iar restul vin la şcoală în schimbul de după-amiază. În clădire se aflau 12 clase de copii, iar şcoala numără, în total, 850 de elevi.

Comentarii

Ultimă oră