Sari la conținut

La Săcele se celebrează Ziua Mondială a Orientării

la-sacele-se-celebreaza-ziua-mondiala-a-orientarii

Municipiul Săcele va participa la Ziua Mondială a Orientării - „World Orienteering Day”.

Manifestările dedicate acestei zile se desfășoară la aceeași data de 24 mai, în peste 1600 de localități din întreaga lume. Anul acesta pentru prima oară un concurs va avea loc și în Antarctica. Există și o platformă online dedicată acestui eveniment, http://worldorienteeringday.com/, unde se pot urmări imagini din toate locurile unde se desfășoară competiția.

Și municipiul Săcele va participa la întreceri. Peste 500 de copii și adulți sunt așteptați la evenimentul din 24 mai 2017. QR Code-uri ascunse prin oraș și întrecerile prin labirint sunt câteva din atracțiile acestei zile.

La Săcele, Ziua Mondială a Orientării este organizată de Clubul Sportiv Babarunca Săcele. Competiția se va desfășura în cartierul Electroprecizia, între orele 10.00 – 18.00, locul central de desfășurare a evenimentelor fiind baza sportivă Precizia Săcele.

Va fi amenajat și un labirint, din care copii vor trebuie să reușească să iasă cu ajutorul unei busole si a unei hărți. Va exista și o competiție pe echipe. Cu ajutorul hărții și a telefonului mobil, fiecare echipă va trebui să găsească cât mai multe QR Code-uri ascunse prin oraș.

Sunt organizate 3 competiții pentru începători: „Orientare Labirint”, „Orientare Parc Oraș”, „Orientare QR Code” și una dedicată avansaților: „Orientare Parc Oraș-medie distanță”.

Taxa de participare este de 5 lei, în schimbul căreia fiecare concurent primește o brățară, hărți, diplomă de participare semnată de președintele Federației Internaționale de Orientare, dulciuri și răcoritoare.

La întreceri vor participa și sportivi legitimați, dar fiind o competiție de sport de masă, sunt așteptați foarte mulți copii și adulți iubitori de mișcare.


    Toate școlile din Săcele și-au anunțat prezența. Anul trecut au participat 465 de persoane, iar anul acesta organizatorii speră să depășească performanța de anul trecut.

Comentarii

Ultimă oră