Sari la conținut

La Predeluț turiștii se spală pe dinţi cu apă minerală

la-predelut-turistii-se-spala-pe-dinti-cu-apa-minerala

S-au spălat pe dinţi cu apă minerală! Pare a fi ultima modă, dar de fapt este situaţia trăită în weekend de mai mulţi turişti cazaţi în Predelut, zona Bran. Din cauza lipsei de apă oamenii au fost nevoiţi să inventeze tot felul de metode pentru a-şi păstra igiena. Unii dintre ei au renunţat la vacanţă şi au plecat acasă, înainte să li se termine perioada de concediu. Cel mai mult au însă de suferit proprietarii de pensiuni, care se plâng că pierd bani din cauza că le pleacă clienţii. Administratorii vilelor spun că situaţia se repetă şi că au rămas fără apă şi în alte weekenduri.

La doar câteva minute de una dintre cele mai scumpe clădiri din lume şi anume castelul Bran, oamenii se confruntă cu lipsa apei. Unii dintre proprietarii de pensiuni din Predelut, au rămas în week-end cu camerele goale, după ce turiştii au plecat acasă, sătui să se mai spele cu apă din bidoane. Cei mai curajoşi au mai rămas câteva zile. „Am venit de marţi şi totul a fost minunat, până a venit weekendul. De vineri s-a oprit apă şi este o situaţie foarte neplăcută. Ne-am spălat pe dinţi cu apă minerală şi pe corp cu apă din bidoane. Aşa ceva nu am mai păţit şi îmi pare rău că aici aveam condiţii minunate”, ne-a spus un turist. „Este deplorabil, nu credeam că o să am parte de aşa ceva chiar în vacanţă. Vă daţi seama ce greu este cu igiena şi mai ales pe căldurile astea. Noi ne gândim să plecăm în altă parte dacă mâine nu vom avea apă. Vorbim totuşi de zona Bran, o zonă cu pretenţii,unde se face turism de calitate”, a subliniat un alt turist nemulțumit. „Ca pe vremea bunicii, ne spălăm la ibric. Situaţia asta ne creează numai neplăceri, dar ştim că nu sunt de vină proprietarii”, a spus un turist cazat la o pensiune din Predeluț.


• Și bucătăresele șomează din lipsa apei
Administratorii vilelor verifică robinetele din 10 în 10 minute, iar bucătăresele șomează din lipsa apei. „Săptămâna trecută,în weekend la fel am păţit. Nu avem apă şi turiştii pleacă în grupuri deja. În acest fel noi vom pierde foarte mulţi bani. Azi am rămas cu câteva camere goale. Nu se poate aşa ceva. Cum să stai fără apă la temperaturile astea?” spune Vlad Dobrogeanu administratorul unei pensiuni „ Eu am casă de vacanţă aici în Predelut şi acum am venit cu musafiri de la Bucureşti. Ne gândeam că rămânem fără apă şi am adus din capitală bidoane. Aşa ceva este inadmisibil, nu se poate să rămânem fără apă aşa frecvent”, a spus domnul Culiţă Ion.


• Turism „sub” presiune


Edilul Branului Gheorghe Hermeneanu spune că în această perioadă de seceta acută reţelele de aducţiune şi captările funcţionează la capacitate maximă. „În aceste condiţii sunt mulţi oameni care nu dau dovadă de spirit civic şi îşi udă grădinile, zarzavaturile şi cartofii consumând apă în exces. Mai mult, există şi pensiuni care au montate reţele de irigaţie subterană pe care nu le putem identifica. Consumul excesiv de apă duce la scăderea presiunii apei şi atunci apă nu ajunge mereu în zonele înalte”.

Comentarii

Ultimă oră