Sari la conținut

La Făgăraș se lansează proiectului „Investește în țara ta“

la-fagaras-se-lanseaza-proiectului-investeste-in-tara-ta

Joi, 16 noiembrie 2017, de la ora 13.00, în sala de ședințe a Primăriei Făgăraș va avea loc lansarea proiectului „Investește în țara ta“, proiect demarat prin programul „Diaspora Start UP“.

„Este un eveniment foarte important pentru comunitatea făgărășeană. Se adresează exclusiv persoanelor care sunt plecate în diaspora, care doresc să se întoarcă în țară și să întemeieze afaceri în zona noastră. Joi vom avea lansarea oficială a proiectului. Începem să strângem informațiile referitoare la grupul țintă care ar dori să acceseze fondurile. Bineînțeles că se va face un concurs extraordinar de planuri de afaceri. Ideile care vor câștiga sunt cele inovative, sunt cele care aplică tehnologii noi, care preiau din expertiza învățată în străinătate și care va fi aplicată și în România prin intermediul proiectelor“, a declarat Elena Nemeș, consilier la Primăria Făgăraș.

Făgărașul are un buget de 2.200.000 lei pentru acest proiect care se adresează persoanelor care în ultimele 12 luni au lucrat în străinătate și pot să facă dovada aceasta.

Persoane care se vor înscrie în proiect vor urma un curs, pentru întocmirea unui plan de afaceri. Acest curs se va desfășura în Făgăraș sau pentru cei care nu sunt în țară, cursul va fi on-line.

În final, se va organiza un concurs de proiecte, concurs de planuri de afaceri, iar câștigătorii vor primi câte o finanțare pe 40.000 de euro. Ei vor trebui să înființeze două locuri de muncă pe afacere. Una din condițiile esențiale pentru dezvoltarea proiectului este faptul că aceste afaceri trebuie să fie inovative.

Comentarii

Ultimă oră