Sari la conținut
la-europarlamentare-pot-vota-si-strainii

La alegerile europarlamentare, pot să voteze atât cetăţenii români, cât şi cetăţenii oricărui stat membru al Uniunii Europene, altul decât România, care au domiciliul sau reşedinţa în România.
Pentru a-şi putea exercita acest drept, până cel târziu în data de 26 martie 2014 cetăţenii cu drept de vot ai statelor membre ale Uniunii Europene, altele decât România, care au domiciliul sau reşedinţa în România pot depune o cerere de înscriere în listele electorale speciale. Aceste cereri (formular tip) se depun la primarul localităţii de domiciliu sau de reşedinţă, însoţite de o copie a unui document de identitate valabil. Prin document de identitate valabil al alegătorului comunitar se înţelege orice document eliberat de statul membru al cărui cetăţean este titularul, altul decât România, şi care este considerat act de identitate în statul emitent.
In termen de 10 zile de la data înregistrării cererii, dar nu mai târziu de 4 aprilie, primarul are obligaţia de a comunica solicitantului răspunsul la cererea de înscriere în listele speciale,  potrivit unui comunicat de presa transmis de Prefectura Brasov.

Comentarii

Ultimă oră