Sari la conținut

La Criţ se va construi un pod metalic pentru a se ajunge mai ușor la terenurile agricole

la-crit-se-va-construi-un-pod-metalic-pentru-a-se-ajunge-mai-usor-la-terenurile-agricole

Locuitorii din Criţ nu vor mai trece prin apă pentru a ajunge la terenurile agricole. Ei vor avea în curând un pod metalic.

După ce mulţi ani, agricultorii din satul Criţ, comuna Buneşti, au traversat pârâul Tare prin apă, în viitorul apropiat ei vor avea un pod.

Licitaţia de lucrări a fost lansată zilele trecute de Primăria Buneşti, valoarea investiţiei fiind estimată la 444.398 lei, fără TVA (528.833 lei cu TVA), iar constructorul va trebui să termine podul în termen de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Potrivit anunţului licitaţiei, podul, situat pe DJ 132C, va avea o lungime de 10,4 m şi o lăţime a părţii carosabile de 5 metri şi va fi construit pe o structură metalică realizată din oţel zincat.

Podul va asigura accesul la mai multe terenuri agricole şi silvice cu o suprafaţă totală de 464,59 hectare, deţinute de 57 de proprietari.

În prezent, accesul la aceste terenuri se poate face doar ocazional, direct prin apă, în condiţii atmosferice foarte bune şi în situaţia în care nivelul apei în pârâu este scăzut.

Comentarii

Ultimă oră