Sari la conținut

La Brașov începe o campanie de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie

la-brasov-incepe-o-campanie-de-deratizare-dezinsectie-si-dezinfectie-

Începând de joi, 14 iunie 2018 și până la finalul acestei luni va avea loc o campanie de deratizare, dezinfecție și dezinsecție în tot orașul.  Vor fi împrăștiate diverse substanțe și tratamente pentru combaterea căpușelor în zonele de agrement, parcuri și locuri de joacă pentru copii, iar în școli, grădinițe și în alte instituții publice vor avea loc acțiuni de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie.

În perioada 14 – 30 iunie 2018 va avea loc o campanie de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie în unităţile de învăţământ şi în sediile instituţiilor publice din oraş.

Acțiunea este inițiată de Primăria Braşov, în colaborare cu SC Coral Impex SRL.

Pentru deratizare se va folosi produsul „Jade Block” (substanţa activă: bromadiolone), iar pentru dezinsecţie substanţele utilizate vor fi „Freedom 11 Micro E” (substanţă activă: d-fenotrin) şi „Piretrosect CE” (substanţă activă: cipermetrin).

În ceea ce priveşte dezinfecţia, aceasta se va realiza cu „Preventol CD 601” (substanţă activă: biphenyl-2-ol).

Tot în această perioadă, în zonele de agrement (parcuri, locuri de joacă etc) se vor efectua tratamente pentru combaterea căpuşelor, produsul folosit fiind „Parainsect CE” (substanţă activă: permethrin).

De asemenea, pe domeniul public se va desfăşura şi o campanie de dezinsecţie, pentru combaterea insectelor adulte urmând a se utiliza produsele „K-othrine Profi EC 250” (având substanţa activă deltamethrin) şi „Deadyna” (cu substanţa activă cipermetrin), iar pentru eliminarea larvelor va fi folosit produsul „Biopren 50 LML” ce are ca substanţă activă S-metopren.

În aceste condiţii, reprezentanţii Primăriei şi ai firmei SC Coral Impex SRL fac un apel la braşoveni ca în perioada execuţiei tratamentelor pentru combaterea căpuşelor şi a serviciilor de dezinsecţie pe domeniu public şi privat, să ia toate măsurile în vederea protejării familiilor de albine.


    „În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor acţiuni, perioada de efectuare a activităţilor va fi reprogramată”, a anunţat Primăria Braşov.

Comentarii

Ultimă oră