Sari la conținut

La Braşov are loc „Marşul Tăcerii” pentru comemorarea victimelor pe două roţi

la-brasov-are-loc-marsul-tacerii-pentru-comemorarea-victimelor-pe-doua-roti-din-trafic

Braşovenii sunt aşteptaţi în această seară să ia parte la „Marşul Tăcerii“, organizat pentru prima dată la Braşov la iniţiativa unei bicicliste, Monica Deriv, cu sprijinul oferit de Marşul Tăcerii România.

Participanții sunt invitați la ora 18.30 în faţa Primăriei Braşov, pentru a se grupa și organiza. Apoi vor pleca, la ora 19.00, în marş prin centrul oraşului.

Evenimentul are deja loc de 8 ani în capitala României, la Bucureşti. Între timp au aderat şi oraşele mari ale ţării: Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Suceava, Galaţi, dar şi altele mai mici: Dej şi Alexandria.

În 2018 se împlinesc 15 ani de când „Marşul Tăcerii“ a avut loc pentru prima data în White Rock Lake din Dallas (USA), la iniţiativa lui Chris Phelan, ca un marş de comemorare a victimelor pe două roţi în trafic.

Marşul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai.

Ora de plecare este aceeaşi în fiecare ţară, ora 19.00, în acest mod realizându-se practic un marş continuu, întins peste toate fusele orare de pe glob.

Recomandarea este ca participanţii să fie îmbrăcaţi în alb (mai ales în partea de sus a corpului), pentru a fi evocate în mod simbolic a bicicletele „fantomă”.

Plimbarea se realizează într-un ritm lent şi în tăcere. Regula de bază a acestui marş este liniştea. Fără claxoane, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar. TĂCEREA este cea care va însoţi acest marş al bicicliştilor.

....................................................................................................................................

Brașovul este, ca orice alt oraş din România din păcate, nepregătită pentru numărul mare de biciclişti, care aleg să se deplaseze pe două roţi, să facă mişcare, să nu polueze. Infrastructura pentru biciclişti este subdimensionată, de cele mai multe ori nu este bine marcată, sau respectată.

De asemenea, de multe ori bicicliştii sunt nevoiţi să participe la trafic ca oricare alt vehicul de mari dimensiuni, motorizat, ceea ce nu este firesc. În plus, nu sunt destul de vizibili în trafic, ori nu sunt respectaţi, pentru că şoferii nu au răbdare cu ei în trafic.

Pentru a atrage atenţia asupra tuturor acestor probleme, în data de 16 mai 2018 a fost lansată invitaţia acestei pedalări în grup. Evenimentul are un caracter internaţional, bicicliști din 288 de țări din întreaga lume vor pedala astăzi pentru un trafic mai sigur, unde participanții la trafic se respectă mai mult între ei!

Comentarii

Ultimă oră