Sari la conținut

La Bran, trebuie să porți mască dacă te apropii de Castel, târg sau biserică

la-bran-trebuie-sa-porti-masca-daca-te-apropii-de-castel-targ-sau-biserica

Turiştii care vor să viziteze Castelul Bran sau să cumpere suveniruri din localitate, trebuie să aibă neapărat mască de protecţie la ei, pentru că autorităţile locale au stabilit spaţiile deschise în care aceasta este obligatorie.

    Astfel, după ce au analizat care sunt zonele din comună cu risc mare de infectare cu noul coronavirus, membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Bran au stabilit că, începând cu data de 1 august 2020, în fiecare zi, între orele 10.00 – 20.00, purtatul măştii este obligatoriu pe str. Piaţa I.G. Stoian (calea de acces pietonală care asigură accesul vizitatorilor către Castelul Bran).


   Tot în fiecare zi şi tot între orele 10.00 – 20.00, masca este obligatorie în toate zonele în care se desfăşoară activităţi de comercializare a produselor tradiţionale, a suvenirurilor şi a produselor de tip fast food.


   În comună, masca este obligatorie şi în piaţa agroalimentară, cunoscută sub denumirea „Târgul Branului”, măsura fiind valabilă în fiecare zi, între orele 06.00 şi 14.00.


   Din 1 august 2020, masca este obligatorie în staţiile de autobuz, dar şi în aria bisericilor.


        În hotărârea aprobată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Bran nu există nici o referire la faptul că masca nu este obligatorie în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.

Comentarii

Ultimă oră