Sari la conținut

Actorul american Kevin Costner va filma în septembrie, timp de două săptămâni, la Râşnov şi la Zărneşti, potrivit lui Marian Popescu, director studio al Castel Film, citat de www.monitorulexpres.ro. Conform acestuia, programul de filmări este deocamdată în lucru, necunoscându-se încă data exactă a venirii actorului la Râşnov.

Sejur într-un ranch din Râsnov în 2010

Actorul Kevin Costner a mai fost în Râşnov anul tecut. În 2010, la începutul lunii mai, s-a relaxat câteva zile într-o pensiune din Râşnov. Actorul a fost găzduit în casa medicului veterinar Constantin Ducar, care are o fermă de cai şi un centru de echitaţie. Costner a survolat cu un elicopter crestele munţilor, într-una din zile zburând până în Deltă, unde a participat la o partidă de pescuit. Nu a fost singura dată când actorul a venit în România. El a mai vizitat Aradul, în 2009, moment în care a susţinut un concert alături de trupa sa, Modern West.


Pe platoul unde s-a filmat „Cold Mountain”

De această dată, Costner va filma în România o miniserie TV. Filmările se vor desfăşura în cea mai mare parte în studiourile Castel Film de la Izvorani, şi vor dura 13 săptămâni. La Râşnov se vor filma câteva scene platoul de la Cheişoara, acolo unde s-au filmat în 2003 şi multe dintre scenele peliculei Cold Mountain, în care rolurile principale au fost deţinute de Nicole Kidman, Jude Law şi Renée Zellweger. Pelicula a fost premiată cu un Oscar. În zona în care s-a turnat filmul acum 8 ani, a rămas încă o căsuţă de lemn, realizată în stilul perioadei războiului de secesiune, în timpul căruia se desfăşoară acţiunea filmului.
„ An American Vendetta”

Presa de specialitate internaţională anunţa săptămâna trecută că actorul Kevin Costner va juca în miniseria TV „The Hatfields and MCCoys: An American Vendetta”, produsă de postul History Channel. Acţiunea seriei TV se desfăşoară în primii ani după încheierea Războiului Civil din Statele Unite. Până în prezent, singura vedetă confirmată din distribuţia acestei miniserii TV este Kevin Costner. De asemenea, în prezent se face un casting pentru mai multe roluri secundare care vor fi interpretate de actori români.

Este şi unul dintre producătorii filmului

Guide Magazine anunţa săptămâna trecută că miniseria TV va descrie ostilităţile dintre clanul Hatfield, din Virginia de Vest, şi clanul McCoy, din Kentucky, despărţiţi de Tug River, în primii ani de după războiul de secesiune. Kevin Costner va fi şi unul dintre producătorii acestui proiect de televiziune, în care este posibil să mai joace actorii Bill Paxton şi Robert Duvall. Potrivit imdb.com, serialul TV va fi regizat de Kevin Reynolds, cu care Kevin Costner a mai colaborat la superproducţiile „Waterworld – Lumea apelor” (1995), pentru care cineastul a fost nominalizat la Zmeura de Aur pentru cel mai prost film, şi „Robin Hood, prinţul hoţilor” (1991).


Roluri memorabile
Născut într-o periferie săracă a oraşului Los Angeles, în anul 1955, Kevin Costner, licenţiat în ştiinţe economice, şi-a început cariera în cinema la vârsta de 27 de ani. Primele sale roluri memorabile au fost cel din „Silverado” (1985) şi cel din adaptarea pentru marele ecran a serialului „Incoruptibilii” (1987). Abia în 1990 a dobândit statutul de vedetă de prim calibru, prin rolul său din western-ul epic „Dansând cu lupii”, care a fost recompensat cu două premii Oscar. Au urmat roluri în filme de mare buget, ca „Robin Hood, prinţul hoţilor”, „JFK”, „Bodyguard” şi „Wyatt Earp, justiţiarul Vestului sălbatic”, dar şi în filme cu mai puţin succes la public, precum „Waterworld – Lumea Apelor” (1995) şi „Poştaşul” (1997). De la sfârşitul anilor ’90, Kevin Costner a jucat în roluri mai degrabă modeste.

Comentarii

Ultimă oră