Sari la conținut

Jurnalist străin despre Braşov: „Oraş frumos, liniştit, în care poţi fi „jefuit“ doar de taximetrişti

jurnalist-strain-despre-brasov-oras-frumos-linistit-in-care-poti-fi-jefuit-doar-de-taximetristi

Kit Gillet recomandă Braşovul ca un oraş ce trebuie vizitat la pas. A fost impresionat de clădirile medievale şi de mâncarea autentică. Kit Gillet este jurnalist freelancer care a publicat articole în The New York Times, Los Angeles Times, The Economist, The Wall Street Journal, The Guardian, Foreign Policy and CNN, scrie adevarul.ro.
     Kit Gillet a vizitat Braşovul şi a fost impresionat de ce a văzut. În articolul său din cotidianul The National, jurnalistul scrie că Transilvania este celebră pentru poveştile cu vampiri şi castelele în stil gotic, dar cu toate acestea puţini turişti care ajung în regiune descoperă caracterul medieval al Braşovului, un oraş înconjurat de verdeață şi munţi. Jurnalistul spune în articolul său că Braşovul are multe de oferit de la fortificaţii, turnuri de observaţie (bastioane), trasee pentru drumeţii montane, biserici, dar şi Castelul Dracula, aflat în apropierea oraşului. Kit Gillet mai scrie să Braşovul a fost dominat timp de mai multe secole de cultura germană şi se numeşte Oraşul Coroanei. Jurnalistul a fost impresionat de locurile de cazare din Braşov şi chiar recomandă câteva locaţii.

În plus recomandă ca Braşovul să fie vizitat la pas pornind din Piaţa Sfatului până la Biserica Neagră, Strada Sforii, coborând apoi pe Republicii. Jurnalistul recomandă şi o drumeţie pe muntele Tâmpa pentru a vedea oraşul de sus. Braşovul are multe obiective turistice ce nu trebuie ratate. Kit Gillet mai recomandă şi restaurantele tradiţionale şi preţurile foarte bune. Braşovul este recomandat şi ca un paradis al cumpărăturilor pentru străini. În final jurnalistul spune că Braşovul este un oraş sigur în care poţi să te plimbi liniştit şi că singurul lucru rău ce ţi se poate întâmpla este să fii „jefuit“ de taximetriştii care au ceasuri care încarcă nota. Probabil jurnalistul s-a referit la taximetriştii privaţi care au un tarif aproape dublu faţă de costurile normale. De aceea înainte să urcaţi în taxi verificaţi tariful afişat pe uşă. Dacă este 2,2 lei pe km renunţaţi şi alegeţi un taxi care are un tarif de 1,53 lei/km.

Comentarii

Ultimă oră