Sari la conținut

Jumătate dintre tinerii brașoveni și-ar sacrifica viața personală pentru carieră

jumatate-dintre-tinerii-brasoveni-siar-sacrifica-viata-personala-pentru-cariera

Peste 1.500 de brașoveni au trecut, ieri, pe la Târgul de Cariere de la Casa Armatei, având de ales dintr-o paletă largă de oportunități de carieră de la cei 25 de angajatori prezenți la eveniment. „La această ediție am observat un interes crescut din partea companiilor de a participa la evenimente de recrutare precum TdC, motiv pentru care avem o prezență considerabilă din partea companiilor, atât locale, cât și din afara Brașovului, acestea venind cu oferte relocare în Cluj, București, Iași, Lugoj sau în străinătate. Ne bucurăm să vedem un număr mare de 1500 de tineri care au trecut azi (n. red. – ieri) pragul Târgului de Cariere și așteptăm în continuare restul brașovenilor la Casa Armatei și mâine (azi – n. red), pentru a doua zi a evenimentului, între orele 10 și 16” susține Louisa Olar, manager de proiect al rețelei TdC, scrie bizbrasov.ro.
         Tinerii brașoveni în căutarea unui loc de muncă sunt interesați mai mult de posibilitatea promovării în ierarhie și de programele de dezvoltare profesională prin conferințe și training-uri, relevă studiul realizat la TdC pe un eșantion provizoriu de 100 de participanți. 66% dintre respondenți au marcat „foarte importantă” posibilitatea de a avansa în funcție, în timp ce doar 41% consideră „important” pachetul salarial.
Tot mai mulți tineri sunt dispuși să își sacrifice viața personală pentru a face carieră în căutarea unui loc de muncă. Procentul acestui an de 50.55% este în creștere față de indicatorul de anul trecut, când doar 36% dintre respondenți au fost de acord cu această afirmație în ediția anterioară a târgului de la Brașov.

Studiul mai arată că o mare parte a participanților nu au experiență profesională, în proporție de 43%, în timp ce 37% au între 1 și 3 ani, iar restul de 20% au trecut pragul de 3-7 ani de experiență profesională. Cu toate acestea, majoritatea au avut parte de oportunități de dezvoltare personală sau profesională prin programe de voluntariat (44%) sau de internship-uri în țară sau în străinătate (26%).

CONTINUAREA PE: bizbrasov.ro

Comentarii

Ultimă oră