Sari la conținut
jumatate-dintre-romani-stau-acasa-de-1-mai

Minivacanţa de 1 Mai este în plină desfășurare, dar contrar impresiei generale, nu toţi românii petrec. Şi nu este vorba doar de cei care sunt nevoiţi să lucreze, prin natura meseriei. Un sondaj arată că jumătate dintre români nu şi-au făcut nici-un plan pentru această perioadă.


   Potrivit studiului, românii sunt împărţiţi în două tabere aproape egale atunci când vine vorba de minivacanţa de 1 Mai.

Mai bine de jumătate stau acasă în aceste zile, nu și-au plănuit plimbări sau lucruri deosebite, folosind timpul liber doar pentru relaxare.

Doi din zece români au spus că vor alege ieşirile la iarba verde, la aer curat. 15% dintre respondenţi au afirmat că vor petrece mini-vacanţa în staţiuni de munte şi şase procente pe litoral. Alţi 6% şi-au rezervat vacanţe de tip city-break.

 Aşa cum ne-am obişnuit, grătarul este nelipsit din mini-vacanţa de 1 mai, pentru cei care aleg să iasă din casă și să profite de distracții în aer liber.

Sondajul a evidențiat şi ce produse vor sfârâi deasupra jarului.

Pentru mai bine de jumătate dintre români, micii vor fi nelipsiţi de pe grătar. 45% dintre respondenţi au afirmat că vor adăuga şi carne de pui. Alte 39 de procente au spus că vor pune pe grătar şi ceafă de porc. Un sfert dintre aceste meniuri vor avea şi garnitură de legume.

Dar, indiferent unde se vor afla românii care pleacă în mini-vacanţă nu va lipsi voia bună.

Sondajul a fost realizat de o societate financiară nebancară în luna aprilie a acestui an. Eşantionul este de 1.575 de persoane din toată ţara, cu venituri cuprinse între mai puţin de 1.000 de lei şi peste 4.000.

Comentarii

Ultimă oră