Sari la conținut

Judeţul Braşov a atras la cumpăna dintre ani mii de turişti

judetul-brasov-a-atras-la-cumpana-dintre-ani-mii-de-turisti

Revelion de 10 milioane de euro în Poiana Braşov, Bran şi Predeal

Un număr de peste 170.000 de turişti şi-au petrecut Revelionul 2019/2020 în staţiuni din ţară, cu 2,5% mai mult decât în anul precedent, unde au cheltuit aproape 44 de milioane de euro, în creştere cu 10%, comparativ cu Revelionul 2018/2019, reiese din calculele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Astfel, un turist a cheltuit, în medie, 260 de euro pentru Revelionul 2019/2020.


   Judeţul Braşov a atras la cumpăna dintre ani mii de turişti, veniturile aduse de aceştia fiind considerabile, de aproximativ 10 milioane de euro.

În acest sezon de Revelion, Guvernul a acordat două zile libere personalului bugetar, zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020, turiştii români putând să se bucure de un sejur prelungit de 4-5 zile în destinaţii interne sau externe. Cu toate acestea numărul turiştilor nu a crescut semnificativ comparativ cu anul trecut, însă prezenţa voucherelor de vacanţă a compensat lipsa zăpezii din unele staţiuni din ţară.


   „România rămâne principala opţiune de vacanţă atât a turiştilor români, dar şi a unui număr din ce în ce mai mare de turişti străini care au început să ia în calcul ţara noastră ca destinaţie de Revelion. Tarifele de cazare accesibile, mâncarea mai ieftină decât oriunde în destinaţiile concurente şi distribuirea voucherelor de vacanţă au ajutat la majorarea numărului de turişti. Cu toate acestea, vremea caldă, anormală pentru această perioadă, a scăzut cererea pentru destinaţiile de schi interne şi externe”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele FPTR, într-un comunicat transmis presei.

Comentarii

Ultimă oră