Sari la conținut

Judecătorii au amânat pronunţarea în cazul lui Cioacă

Procesul în care Cristian Cioacă este acuzat că a accesat ilegal mesajele Elodiei a fost amânat pentru 15 martie. O instanţă a Înaltei Curţi de Casaţie a decis, anul trecut, să caseze hotărârea Curţii de Apel Braşov prin care Cioacă fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Astfel, procesul a fost reluat la Judecătoria Braşov, unde a fost programat joi termen. Judecătorii au amânat însă pronunţarea pe 15 martie.  În sala de şedinţă a fost prezent şi inculpatul Cristian Cioacă. La ieşire, n-a dat declaraţii presei.

Procurorii Serviciului de Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate  din Braşov, împreună cu poliţiştii, au decis să-l trimită pe Cristian  Cioacă în judecată pentru că a citit mesajele Elodiei deşi nu avea voie,  iar abia apoi le-a dat publicităţii. Ar fi trebuit să ajungă mai întâi,  pe masa anchetatorilor. Oamenii legii l-au trimis pe Cioacă în  judecată, la Curtea de Apel, pe motiv că, la momentul comiterii faptei,  era ofiţer de poliţie judiciară. Iniţial a fost condamnat la 3 ani de  închisoare cu suspendare. Poliţistul a declarat recurs, în urma cărui  magistraţii bucureşteni au decis rejudecarea.

A cerut actul de deces al Elodiei. Tot joi poliţistul a primit de la Primăria Câmpulung Muscel  duplicatul actului de deces al Elodiei.  La doar 3 zile după eliberarea actului pentru mama Elodiei, la Primăria Câmpulung Muscel s-a prezentat şi Cioacă. I s-a dat documentul, cu păstrarea strictă a secretului privind motivul solicitării. Ofiţerul de stare civilă de la Primăria Câmpulung spune că poliţistul Cristian Cioacă are calitatea de persoană îndreptăţită, motiv pentru care solicitarea de eliberare a certificatului de deces al soţiei, a fost aprobată. O instanţa a Judecătoriei Braşov a decis în noiembrie 2011, că Elodia a murit pe 30 august 2007. După preluarea actului de deces de la Primăria Câmpulung, de către apărătorul ales al mamei Elodiei, documentul va fi trimis Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Aici este instrumentat dosarul în care soţul Elodiei Ghinescu, ofiţerul de poliţie Cristian Cioacă, este urmărit penal sub acuzaţia de omor. Poliţistul Cristian Cioacă ar putea fi trimis în judecată pentru uciderea soţiei sale, fără descoperirea cadavrului. Procurorul Marius Iacob declara încă de acum 3 ani, că intenţionează să-l trimită pe Cioacă în faţa instanţei sub acuzaţia de omor, în baza probelor existente acum, în dosar. Ancheta a fost preluată în urmă cu câteva luni de un nou procuror, după numirea lui Marius Iacob în funcţia de adjunct al procurorului general al României.  A.V.

Comentarii

Ultimă oră