Sari la conținut

Italienii de la Mapei ar putea construi o fabrica în Braşov

Grupul italian Mapei, activ pe segmentul materialelor de construcţii, ar putea demara construcţia unei fabrici la Braşov în 2012, investiţia fiind estimată la circa 20 de milioane de euro.

Au achiziţionat terenul. Compania a achiziţionat în 2009 un teren de 5,7 hectare în judeţul Braşov, pe care va fi construită unitatea de producţie. Mapei deţine, tot la Braşov, un depozit cu o suprafaţă de 1.400 de metri pătraţi. „Dacă până la sfârşitul anului sau până la începutul lui 2012 nu vom achiziţiona nicio unitate de producţie existentă deja în România, vom demara construcţia fabricii”, a declarat Luigi de Martin, director de export în cadrul Mapei pentru România, Ucraina, Rusia, Azerbaidjan şi Kazahstan.
Investiţie amânată. „Dupa ce am finalizat achiziţia terenului din Braşov, a apărut oportunitatea de a cumpăra fabrica de la Ruse, astfel că am amânat decizia de a investi într-o fabrică pe piaţa din România”, menţionează Martin. În 2009, italienii au plătit 3,5 milioane de euro pentru achiziţia fabricii de mortare uscate Orgachim-Policolor din Ruse, Bulgaria. Investiţia de la Braşov ar putea fi finanţată inclusiv din fonduri europene.
Ce produce grupul Italian. Mapei România estimează că afacerile se vor majora cu 23% în acest an, până la 11 milioane euro, creştere susţinută, printre altele, de lansarea unor produse noi şi de promoţii, iar începerea producţiei în România va dubla rulajul anual al companiei. Grupul comercializează în România în principal produse dedicate montajului plăcilor ceramice şi din piatră naturală, pentru realizarea pardoselilor, hidroizolaţii, mortare speciale pentru consolidarea structurilor din beton şi aditivi pentru beton.

Producţie pe cinci continente. Grupul italian, cu afaceri de 1,9 miliarde euro în 2010, are 68 de filiale în 44 de state şi operează 58 de fabrici, pe cinci continente. Maipei comercializează pe piaţa locală peste 150 de produse. La nivel global, grupul are circa 6.000 de salariaţi. Cei mai importanţi jucatori de pe piaţa locală de adezivi sunt sunt Henkel, Baumit, Baumix, Saint-Gobain Weber şi Adeplast.

Comentarii

Ultimă oră