Sari la conținut

Istoria serviciilor poştale la Braşov (galerie foto )

istoria-serviciilor-postale-la-brasov-galerie-foto-

Expoziţia „Serviciile poştale în trecut” a fost deschisă la Muzeul Casa Mureşenilor. Organizatorii au pregătit câteva surprize care în mod cert vor face deliciul vizitatorilor.

Braşovenii care vor trece pragul Muzeului Casa Mureşenilor vor putea să vadă cum arăta un oficiu poştal la sfârşitul secolului al 19 lea, vor afla foarte multe detalii despre istoria poştei braşovene şi doritorii vor putea să-şi noteze impresiile pe un model de telegramă tot de la sfârşitul secolului al XIX- lea. Pentru organizarea acestei expoziţii s-a lucrat peste un an de zile. S-au documentat zeci de mii de pagini de ziar, scrisori, acte şi surse bibliografice.
„A fost un proces destul de anevoios, a fost consultată întreaga colecţie a ziarului Gazeta de Transilvania, au fost citite foarte multe scrisori din care am extras foarte multe informaţii pe care le regăsim în acestă expoziţie dar a fost un proces , la care am lucrat cu drag şi sunt mulţumită de rezultat”, ne-a spus Marinela Loredana Barna, curator.
Cu ocazia documentării organizatorii au descoperit şi câteva lucruri inedite care sunt acum împărtăşite şi vizitatorilor. „De exemplu dacă puneam timbrul pe de-andoaselea în colţul drept înseamna: ,,nu-ţi mai da osteneala să-mi scrii” şi atunci destinatarul ştia că s-a încetat acea corespondenţă sau dacă timbrul era pus în colţul stâng însemna ,,te iubesc” şi atunci se liniştea destinatarul nostru”, a explicat curatorul. Expoziţia „Serviciile poştale în trecut” va fi deschisă până în luna decembrie.

Comentarii

Ultimă oră