Sari la conținut

ISJ Braşov a afişat circumscripţiile şcolare pentru înscrierea în clasa pregătitoare

isj-brasov-a-afisat-circumscriptiile-scolare-pentru-inscrierea-in-clasa-pregatitoare

Unde trebuie să-ţi înscrii copilul la şcoală: ISJ Braşov a afişat circumscripţiile şcolare pentru înscrierea în clasa pregătitoare

     Inspectoratul Şcolar Judeţean a afişat, pe site-ul propriu – isjbrasov.ro/o, arondarea străzilor la unităţile şcolare, pentru înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2020-2021. Lista este utilă părinţilor care au copii în vârstă de 6 ani şi pe care trebuie să îi înscrie în clasele pregătitoare. Înscrierea la şcoală va începe din 4 martie 2020, aceasta fiind prima etapă, atunci când părinţii trebuie să completeze cererea-tip de înscriere, online sau la şcoala la care solicită înscrierea copiilor.


   Tot pe site-ul Inspectoratului, părinţii pot găsi şi numărul de clase pe fiecare şcoală în parte, precum şi locurile solicitate.

De exemplu, cele mai multe locuri pentru următorul an şcolar – 250, în 7 clase pregătitoare, le-a cerut Şcoala Gimnazială nr. 5, din Săcele, cartier Gârcini.


   Multe locuri sunt solicitate şi la şcoli foarte căutate din municipiul Braşov, precum Şcoala 2, „Diaconu Coresi”, Şcoala 27 „Anatol Ghermanschi”, Şcoala 30, Şcoala 14, Şcoala 1 – toate acestea cerând 100 de locuri, în câte 4 clase pregătitoare. Tot 100 de locuri a vrut şi conducerea Colegiului Naţional „Johannes Honterus”, pentru clasa pregătitoare.


    În clasa pregătitoare vor fi înscrişi toţi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2020. Pentru copiii care împlinesc 6 ani după data de 1 septembrie, înscrierea lor se va face doar după evaluarea psihosomatică. Aceasta poate fi făcută în 9 centre stabilite în tot judeţul, iar lista lor, de asemenea, poate fi văzută pe site-ul IŞJ. În municipiul Braşov, centrul de evaluare psihosomatică este la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov.

Ministerul Educaţiei a cerut, ca, din acest an, constituirea claselor să fie făcută fie în ordinea alfabetică a elevilor, fie prin tragerea la sorţi a învăţătoarelor.


    Prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare se încheie în data de 23 martie 2020.

Comentarii

Ultimă oră