Sari la conținut
ipocrizie-pedelista

După ce a adus România la faliment, prin măsurile fiscale pe care le-a luat, dar a îmbogățit clientela politică a PDL, ex-ministrul de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu se dă de ceasul morții de grija celor pe care i-a batjocorit, pentru a pune mâna pe încă un mandat de parlamentar.

Astfel, recent, Ialomițianu se lăuda cu mult tupeu că va face interpelare parlamentară prin care va cere Guvernului Ponta să nu decidă şi nici să nu recomande până la finele anului în curs majorarea taxelor şi a impozitelor locale.
„Acest demers va afecta în mod cert şi buzunarul cetăţenilor, şi ritmul încasărilor la bugetul de stat. Vine o perioadă grea, iar oamenii nu au de unde plăti. Cred că se impune o temporizare în privinţa creşterii fiscalităţii şi pentru anul viitor, fiindcă nu vom scăpa prea uşor de criza economică, iar majorarea reală a pensiilor şi a salariilor se lasă aşteptată”, a afirmat Ialomiţianu. Evident, același parlamentar ipocrit uită să spună că oamenii nu mai au bani pentru că el este cel acare a dispus tăierea pensiilor, tăierea salariilor bugetarilor sau tăierea indemnizațiilor pentru mămici, la ordinul expres al celui mai sinistru cuplu din istoria contemporană a României Băsescu - Boc.
Tot Ialomițianu se pretinde interesat de soarta majorării salariilor (pe care el le-a tăiat) promise de Guvernul Ponta: „Guvernul Ponta a anunţat că acest proiect va fi dezbătut la începutul anului  viitor, ceea ce înseamnă ca ar putea fi aprobat în februarie 2013. Legislaţia prevede că această lege trebuie să fie depusă la Parlament în 15 octombrie”.
Mai mult, se plânge că, prin amânarea dezbaterii bugetului, Guvernul nu va mai putea acorda la începutul anului viitor cea de-a doua tranşă de reîntregire a salariilor (7,8%) şi nu va putea majora pensiile, aşa cum promisese și că va fi afecetat întregul mediu economic.
Ce ar trebui să facă Ialomițianu, însă, este să-și ceară scuze tuturor românilor pe care i-a batjocorit, aducându-i la cel mai scăzut nivel de trai după 1989, în timp ce acorda sume fabuloase de la bugetul de stat firmelor de casă ale PDL, unele cu titlul de ajutor de stat, cum este cazul celor 3,6 milioane de euro pentru hotelul de lângă Gara Braşov, care apaține unui fruntaș PDL-ist local...

Comentarii

Ultimă oră