Sari la conținut

iPhone 6 are probleme cu sistemul Touch ID. Îl poţi păcăli cu o amprentă falsă!

iphone-6-are-probleme-cu-sistemul-touch-id-il-poti-pacali-cu-o-amprenta-falsa

Problema modelului iPhone 5S legata de siguranta autentificarii cu senzorul de citire a amprentei, cunoscut drept Touch ID, nu a fost rezolvata complet de Apple si risca sa afecteze si noile telefoane din gama iPhone 6.

Concret, senzorul prezent pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus poate fi pacalit cu ajutorul unei amprente false, scrie CNET.

Specialistul Marc Rogers, de la compania americana Lookout Mobile Security, sustine ca Apple a luat unele masuri pentru remedierea defectiunii, dar ea nu a fost rezolvata in totalitate.

"Nu cred ca oamenii ar trebui sa se ingrijoreze, dar exista nereguli care pot crea probleme in continuare", afirma el. El se numara printre cei care au reusit sa compromita anul trecut acest sistem de securitate al iPhone 5S.

O asemenea scapare ii poate costa mult pe utilizatori. Senzorul va fi folosit in viitor pentru autentificarea in sistemul Apple Pay, care va permite achitarea cu telefonul a cumparaturilor facute, fara folosirea unui card bancar. Aceasta platforma de plati va fi lansata de Apple in luna octombrie.

Marc Rogers este de parere ca Apple ar fi trebuit sa foloseasca mai bine capacitatea si expertiza companiei achizitionate recent, AuthenTek, specializata in domeniul tehnologiei citirii amprentei.

Expertul crede ca, pe langa tehnologia Touch ID, ar trebui folosite si alte mijloace suplimentare de autentificare, asa cum sunt codul PIN si parola.

Comentarii

Ultimă oră