Sari la conținut

Simpozionul dedicat aniversării a 20 de la Revoluţie a fost marcat de scandal, după ce revoluţionarul Dumitru Dincă a întrerupt discursul fostului preşedinte Ion Iliescu, reproşându-i că filmul derulat la debutul sesiunii, şi realizat de TVR cu momentele din 1989, ignoră evenimentele din 21 decembrie de la Bucureşti.

"Dacă ne-aţi chemat aici, ne-aţi chemat pentru un simpozion. Înţeleg că nu este ziua dvs de naştere (...) Sunt profund indignat de faptul că aţi făcut un circ! Dacă l-aţi făcut dvs sau altcineva, nu mă interesează. În mod deliberat, data de 21 decembrie a fost trecută cu vederea ( în film şi în discursul lui Iliescu, n.r.)!", a vociferat Dinca.
 
"Dă-mi voie, te rog, dle Dincă. Respectă această adunare", a încercat Iliescu să calmeze spiritele. "Aţi sărit peste 21 decembrie, peste Piaţa Unviersitatii, peste oamenii care au fost în Piaţa Universităţii şi au murit acolo...", a continuat Dincă. Între timp, senatorul PSD Ion Vasile s-a ridicat de pe scaun şi a încercat să-l calmeze pe Dincă, luându-l pe după umăr. Cu toate acestea, Dincă, dar şi alţi revoluţionari s-au ridicat de pe scaun şi au părăsit sala.

Comentarii

Ultimă oră